logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Kia Rio 1.3 2001r benzyna lpg - Brak mocy po lub podczas deszczu

brn. 27 Lip 2017 16:34 2406 3
REKLAMA
  • #1 16611632
    brn.
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam mam problem z autem kiedy postoi na deszczu dłużej (po lub w trakcie) auto traci moc (szarpie lub się toczy jak żółw) na tyle że na nogach idę szybciej. Często po deszczu już jak zaświeci słońce muszę odczekać aż silnik się rozgrzeje wtedy mogę jechać i działa prawidłowo.

Auto kia Rio 1.3, 2001 r. Kombi 70KM, Benzyna i LPG (problem występuje w obu przypadkach) jest po wymianie cewki kabli, świec i filtra powietrza. Proszę o pomoc dysponuje narzędziami i miejscem pracy, tylko wiedzy i pomysłów mi brak.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16611746
    brofran
    Poziom 41  
    Ocena: 1408
    Wskazuje na to że jakiś element instalacji elektrycznej jest zalewany przez wodę . Sprawdź polewając wodą z węża ( fragmentami ) kiedy to następuje , a następnie dokładnie zlokalizuj miejsce zawilgocenia . Być może że jest to gdzieś pod deską rozdzielczą , wtedy ciężko będzie . Ale okolice komputera pokładowego i innej wrażliwej elektroniki szczególnie obejrzyj . Bardzo podejrzanym jest też elektronika LPG , jeżeli była montowana niefabrycznie .
  • REKLAMA
  • #4 17310292
    brn.
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    problem przez instalacje gazową - kabelki :D
REKLAMA