logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ariston AQD 1070D 49EU/B - gdzie kupić wannę z bębnem i serwisówkę?

bajdon 31 Lip 2017 16:05 1665 6
REKLAMA
  • #1 16618182
    bajdon
    Poziom 11  
    Ocena: 41
    Pralkosuszarka zrobiła się bardzo głośna podczas wirowania. Z tego co widzę nie ma szans na wymianę łożysk bez klejenia itd.
    Gdzie kupię za rozsądne pieniądze nową wannę z bębnem i czy ktoś ma do tego serwisówkę ? Ma dopiero 5 lat i szkoda mi jej ale 1200 zł nie dam za wannę. Dzięki za pomoc.
    AQD 1070D 49EU/B (80785770000)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16618403
    hobbysta92
    Specjalista AGD
    Ocena: 85
    Kompleksowa naprawa zespołu piorącego w rozsądnych pieniądzach - wymianalozysk.pl.
  • REKLAMA
  • #3 16618430
    bajdon
    Poziom 11  
    hobbysta92 napisał:
    Kompleksowa naprawa zespołu piorącego w rozsądnych pieniądzach - wymianalozysk.pl.

Kuszące tylko pewnie min. tydzień bez pralki.
  • REKLAMA
  • #4 16618438
    hobbysta92
    Specjalista AGD
    Ocena: 85
    bajdon napisał:
    Kuszące tylko pewnie min. tydzień bez pralki.

Dane kontaktowe podane są na stronie, wystarczy zapytać o czas realizacji oraz dokładną cenę.
  • REKLAMA
  • #6 16627960
    bajdon
    Poziom 11  
    zibi1971 napisał:
    Witam
    Zadzwoń i zapytaj czy sklejają tego typu zbiorniki, jest to inne tworzywo niż ogólnie spotykane w pralkach. To jest tworzywo podobne do stosowanego do zderzaków samochodowych

Wysłałem zapytanie podając model itd i zrobią w ciągu 3 dni za ok 260 zł z wysyłką (1000 zł taniej jak nowy zbiornik więc myślę, że warto). Zdam relację pod koniec sierpnia bo wtedy chcę wysłać zbiornik.
  • #7 16653135
    bajdon
    Poziom 11  
    Zacząłem rozbierać pralkę i okazało się, że betony są zamocowane do wanny przy pomocy rozpórek w które są wkręcone sprężyny. Jedną sprężynę wykręciłem to pękł beton a druga pękła i się poddałem... Sprzedam tą pralkę na części i poszukam nowej. Tylko co tu teraz wybrać....

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z głośną pracą pralkosuszarki Ariston AQD 1070D 49EU/B podczas wirowania, wskazując na trudności w wymianie łożysk. Poszukuje nowej wanny z bębnem w rozsądnej cenie oraz serwisówki. Otrzymuje sugestie dotyczące naprawy, w tym kontakt do serwisu, który oferuje klejenie zbiorników, oraz informacje o kosztach naprawy wynoszących około 260 zł. Użytkownik planuje wysłać zbiornik do naprawy, a także rozważa sprzedaż pralki na części po problemach z rozbiórką.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA