logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zdalne sterowanie kotłem De Dietrich Diematic M Delta z 2001 roku - jak to zrobić?

scss 03 Sie 2017 11:38 1644 3
  • #1 16622973
    scss
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    Witam!

Kocioł olejowy firmy De Dietrich ze sterowaniem Diematic m delta (starsze sterowanie rok 2001). Pytanie czy ktoś z forumowiczów robił lub ma wiedzę w temacie jak wysterować kocioł zdalnie, tj poprzez stronę www lub za pomocą aplikacji na androida? Chodzi o zdalne zadawanie parametrów jak i ich podgląd (np. temp cwu, czy temp co, itp...). Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
  • #2 16637836
    dobroslaw

Poziom 22  
    Ocena: 155
    Na delcie nic nie zrobisz jeśli chcesz się bawić internetem musisz zmienić całą automatykę na jakąś inną ,piec zawsze można dołączyć do innej automatyki jakiejkolwiek tylko musisz mieć łebskiego serwisanta .
    Konto firmowe:
    Term Klima serwis De Dietrich Białystok
    białystok słowackiego 7, Białystok, 15-229 | Tel.: 500XXXXXX (Pokaż)
  • #3 16637936
    scss
    Poziom 17  
    Ocena: 37
    dobroslaw napisał:
    tylko musisz mieć łebskiego serwisanta .

No i tu właśnie robią się schody, o ile sterownik mogę sam wymienić, to zgrać całą kotłownię (pompy co, cwu, pogodówka, mieszcze...) wykracza poza mój zakres ;-(
    W delcie w sumie mam wszystko co trzeba do sterowania piecem jak i kotłownią; zaś jak wymienię sterownik to będzie tak, że, a to brakuje sterowania pompy co, a to brakuje sterowania temperaturą pieca, albo brakuje kontroli poziomu oleju, itp...
  • #4 19000782
    GibkiGonzo
    Poziom 1  
    Witam

Chciałbym odswiezyc temat. Czy udalo Ci sie wysterowac piec tak jak chciales? Ja mam troche inny problem. Dokupilem do mojego De Dietrich GTU 1200 sterownik pokojowy firmy EUROSTER 4040TX. O ile znalazł sie "fachowiec" co mi go podłączył, to z wysterowaniem juz gorzej. Nikt nie ma pojecia jak przestawic piec zeby zaczal dzialac na sterowniku pokojowym. Nadal jedzie trybem zadanym w konsoli diematic. A sterownik pokojowy dziala sobie jako termometr..
REKLAMA