Witam. Problem dotyczy komputera 2w1 Asus T100TAM (Posiada możliwość wypięcia ekranu, oddzielając go od klawiatury). Urządzenie jest kompletnie pozbawione oprogramowania, danych oraz Recovery Partition, po uruchomieniu urządzenia jedyne co się wyświetla to Bios (Aptio Setup Utility), chyba że wepniemy pendrive z systemem - odpali nam sie instalacja oprogramowania. Podczas instalacji dedykowanego systemu Windows 8.1 32bit, z pendrive wyskakuje błąd podczas formatowania dysków (które są kompletnie puste).
Gdy chcę zainstalować system na Dysku 0 Partycji 3 wyskakuje mi taki błąd:
Próbowałem już wszystkiego co mi przyszło do głowy oraz spędziłem mnóstwo czasu na znalezienie rozwiązania w sieci, niestety na próżno
Próbowałem również instalować system na Dysku 3 Partycja 1 - czyli Dysku Twardym 500GB, oczywiście wcześniej przygotowałem go w cmd poniżej umieszczoną konfiguracją:
diskpart
list disk
select disk NUMER
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign
exit
Po wszystkim wyskakiwało mi to:
- Próbowałem przegrywać rózne systemy na pendrive, od systemu windows 7 po 10, w różnym systemie pliku: NTFS, Fat32 i nic nie pomogło,
- W UEFI Biosie urządzenia, próbowałem instalacji z włączonym debugowaniem Pendrive oraz z wyłączonym,
- Wyłączyłem Secure Boot Support, również nic się nie zmieniało
- Pendrive podpinałem pod jedyny port USB w tym urządzeniu, jak również przez port microUSB za pomocą przejściówki.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc!
Gdy chcę zainstalować system na Dysku 0 Partycji 3 wyskakuje mi taki błąd:
Próbowałem już wszystkiego co mi przyszło do głowy oraz spędziłem mnóstwo czasu na znalezienie rozwiązania w sieci, niestety na próżno
Próbowałem również instalować system na Dysku 3 Partycja 1 - czyli Dysku Twardym 500GB, oczywiście wcześniej przygotowałem go w cmd poniżej umieszczoną konfiguracją:
diskpart
list disk
select disk NUMER
clean
convert gpt
create partition primary
format fs=ntfs quick
assign
exit
Po wszystkim wyskakiwało mi to:
- Próbowałem przegrywać rózne systemy na pendrive, od systemu windows 7 po 10, w różnym systemie pliku: NTFS, Fat32 i nic nie pomogło,
- W UEFI Biosie urządzenia, próbowałem instalacji z włączonym debugowaniem Pendrive oraz z wyłączonym,
- Wyłączyłem Secure Boot Support, również nic się nie zmieniało
- Pendrive podpinałem pod jedyny port USB w tym urządzeniu, jak również przez port microUSB za pomocą przejściówki.
Dziękuję z góry za wszelką pomoc!