logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iveco Daily 50c15 - Brak zasilania na tylną pozycję

kisiol 19 Sie 2017 18:27 13569 17
REKLAMA
  • #1 16651014
    kisiol
    Poziom 20  
    Ocena: 468
    Witam. Mam problem z oświetleniem zewnętrznym tyl. Nie ma zasilania na tylna lewą pozycję. Przekopałem całą wiązkę pod autem, nic tam nie znalazłam wszystkie przewody ok. Do tylnego oświetlenia idą 3 przewody żółte, dwie pozycję i podświetlenie tablicy. Druga sprawa to kierunek lewy , wszystkie żarówki ok a przerwywacz puka jak by któraś , była spalona. Szukałem sterownika oświetlenia , ale pod kierownicą go brak. Może ktoś orientuję się co może być, i gdzie jest sterownik oświetlenia. Auto jest z roku 2007. Wszystkie bezpieczniki ok. Diagnostyka wykazuje zwarcie na prawej i lewej stronie oświetlenia tyl, którego nie ma chyba że w sterowniki ma w sobie zwarcie.
  • REKLAMA
  • #3 16651035
    kisiol
    Poziom 20  
    W którym miejscu ,bezpieczniki a dokładnie skrzynkę bezpieczników tą w kabinie jak i w komorze silnika wykrecalem. Nic tam nie znalazłem w komorze obok akumulatora jest sterownika ale silnika ecu.

Dodano po 34 [minuty]:

kisiol napisał:
    W którym miejscu ,bezpieczniki a dokładnie skrzynkę bezpieczników tą w kabinie jak i w komorze silnika wykrecalem. Nic tam nie znalazłem w komorze obok akumulatora jest sterownika ale silnika ecu.

Dzięki znalazłem był za plastikiem. Może ktoś ma jakiś opis kostek.
  • #4 16651119
    Hart3
    Poziom 26  
    Ocena: 478
    Przy bezpiecznikach wewnątrz przy lewej nodze kierowcy.Dorzucę schemat może pomoże.
    Załączniki:
    • APDC1326.JPG (2.82 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • APDC1325.JPG (3.6 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Iveco Daily 50c15 - Brak zasilania na tylną pozycję Body-Comp.Daily IV.JPG (47.94 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 16651455
    Hart3
    Poziom 26  
    Opis złącz Body-computera.
    Załączniki:
    • Złącze LN.JPG (45.08 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • złącze LN.txt (1.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Złacze AV.txt (1.92 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • żłącze AV.JPG (43.01 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Złącza Body Daily IV.JPG (57.69 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Złącze PF.txt (1.39 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ZłączePF.JPG (39.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #10 16655521
    kisiol
    Poziom 20  
    Ok dzięki, jutro zobaczę. Może się orientujesz , bo jeszcze jest dziwne zachowanie szyby pasażera. Otwierając drzwi obojętnie czy kierowcy czy pasażera, szyba pasażera zawsze opada jakieś 3cm. Zamykając drzwi szyba się podnosi. Jak to jest połączone z czujnikami drzwi.
  • #15 16656998
    Hart3
    Poziom 26  
    Kierunkowskazy wychodzą również z body.Większa częstotliwość to zbyt małe obciążenie ,być może żarówki nie spełniają normy lub strata na złączu. Pomierzyć obciążenia na wtyczkach, strona lewa LN18,LN5,AV5 strona prawa LN6,LN19,AV28.
  • #17 17708004
    Spin600V
    Poziom 11  
    Ocena: 10
    Witam, zeby nie robic kolejnego tematu, jaka kostka to LN (kolor i miejsce) ? potrzebuje bo mam zwarcie na przeciw mgnielny lewy pin 43
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z brakiem zasilania na tylnej lewej pozycji oświetlenia w Iveco Daily 50c15 z 2007 roku. Po sprawdzeniu wiązki przewodów i bezpieczników, zdiagnozowano zwarcie w systemie oświetlenia. Inni uczestnicy dyskusji wskazują, że problem może być związany z body komputerem, który znajduje się przy skrzynce bezpieczników. Użytkownik odnalazł sterownik oświetlenia ukryty za plastikiem. Dodatkowo, poruszono temat kierunkowskazów, które mogą działać nieprawidłowo z powodu zbyt małego obciążenia lub uszkodzenia żarówek. Wskazano również na możliwość pomiaru obciążeń na wtyczkach.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA