logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MoviX nie ładuje się na Dell Latitude PII 400MHz, zatrzymuje się na copying scripts in RAM

sajn 03 Sie 2005 20:10 762 1
REKLAMA
  • #1 1703971
    sajn
    Poziom 11  
    NIe moge odpalic komputera z bootowalnej plyty z MoviXem

Podczas ladowania movixa zatrzymuje się w polowie na "copying scripts in RAM" Nagrywalem na dwoch plytach, roznymi predkosciami, na stacjonarnym laduje się ok

Moze mi ktos pomoc?

Komp to Dell Latitude PII 400MHz, 128RAM, karta grafiki 2,5MB

Dodano po 4 [godziny] 8 [minuty]:

Kurcze nikt nie wie jaka moze byc tego przyczyna? Cos z RAMem mam nie tak czy co... :(
  • REKLAMA
  • #2 1705821
    pomylek
    Poziom 14  
    Ocena: 6
    Nie masz problemu z ramem tylko z kartą graf. a konretniej z jej kompatybilnością z movixem. W twoim laptopie siedzi karta bodajże neo magic a tej karty niektóre wersje movixa nie obsługują. Pokombinuj z innymi wersjami bo mi na krórejś na bank ruszył. Pzdr.

Ps. A swoją drogą właśnie zobaczyłem twojego innego posta dptyczącego oglądania filmów pod windowsem. Jedyna rada dla ciebie jest taka: zainstalować windows 98 + stery do muzycznej i graficznej + magiczny programik VLC. Nie instaluj broń Boże zadnych kodeków. Skonfiguruj dobrze vlc i bedą chodziły filmy na 100%. Jesli chodzi o DVD to zapomnij o tym bo ta karta nie wydoli.

http://www.videolan.org/vlc
REKLAMA