logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy kabel do Siemensów z Allegro mógł uszkodzić port COM?

azyl17 03 Sie 2005 20:10 1188 4
REKLAMA
  • #1 1703972
    azyl17
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 7
    Witam .Mam taki problem.Kupiłem sobie kabel do siemensow z allegro i nie pamietam dokladnie ale po pewnym czasie myszka ktora byla podlaczona pod com zaczela szwankowac.Czy jest to mozliwe ze wina tego jest kabel ktory wczesniej podlaczalem ?Nie jestgem pewien czy to sie stalo odrazu po uzyciu tego kabla.aha a inne urzadzenie ktore czasem podlaczalem pod ten port kompletnie odmowilo posluszenstwa.Prosze o pomoc

Moderowany przez TONI_2003:

Temat postu zmieniłem!

Rady:
    - dbaj o styl swojej wypowiedzi
    - nie popełniaj błędów
    - nie zaniżaj poziomu elektroda.pl
    Dziękujemy!
  • REKLAMA
  • #2 1703999
    e_sobczak1
    Poziom 15  
    Ocena: 5
    Możliwe, ale troche nie realne. A działa drógi port ??
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 1704392
    shg
    Poziom 35  
    Ocena: 135
    Jezeli masz zainstalowane coć, co korzysta z portu COM tego samego, co mysz, to programy beda sie "gryzły", ostatnio mialem takie przeboje z drukarką, był zainstalowany sterownik pod windą, ale program nie korzystał ze sterownika, tylko bezpośrednio z portu i były błędy wydruku, najczęściej drukarka przez chwilę drukowała normalnie, a potem jjakieś głupoty.
  • #5 1705623
    azyl17
    Warunkowo odblokowany
    Ocena: 7
    dzieki za odpowiedzi.Ale mam nadzieje ze to wina myszki lecz sa to nilke nadzieje.Zrobilem na inny m kompiue to samo ale wziolem to urzadzenie ktore niby wczesniej dzialalo.Okazalo sie ze na tamtym kompie ono tez nie dziala a jak podlaczylem mysz to znawo cos jej odbilo.Stwierdzilem ze te moje urzadzenie sie popsolo i popsolo przy tym port.Albo poprostu myszka sie popsola i te urzadzenie.A oczywisce na drugim porcie to samo.Pozdrawiam

Dodano po 15 [minuty]:

Eh.Prawdopodbnie myszka jest popsota.Bo wlozylem ja do takigo starego kompa w ktorym te moje urzadzenie bylo dawno uzywane jako sprawne.Fakt myszka mogla sie popsoc.W koncu kosztowala okolo 15 zl.Ale te moje urzadzenie chyba sie popsolo:cry:.No ale prawdopodbnie comy dzialaja.pozdrawiam
REKLAMA