logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zamiennik układu Weltrend WT7510 do nietypowego zasilacza - gdzie kupić?

commandos007 28 Sie 2017 00:13 1686 3
REKLAMA
  • #1 16667217
    commandos007
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam posiadam nietypowy zasilacz w którym prawdopodobnie jest uszkodzony układ Weltrend wt7510 który odpowiada za stabilizację na wyjściach zasilania.
    Nie mogę znaleźć tego układu.
    Moje pytanie jest następujące czy można gdzieś kupić ten układ w Polsce ? albo jego zamiennik.
    Jego wada polega na tym ze na wyjściu ATX a dokładniej na pinie szarym zamiast 5v jest 0v czy po podaniu mu w to miejsce 5v z pozostałych pinów 5voltowych zasilacz zadziała ? Będę wdzięczny za pomoc...
  • REKLAMA
  • #2 16667283
    januszx3
    Poziom 31  
    Ocena: 420
    commandos007 napisał:
    na wyjściu ATX a dokładniej na pinie szarym zamiast 5v jest 0v czy po podaniu mu w to miejsce 5v z pozostałych pinów 5voltowych zasilacz zadziała ?

Zanim przystąpisz do planowanych eksperymentów, zapoznaj się lepiej ze strukturą zasilaczy ATX.
    Pin szary (8), …to- PWR_OK, … nie spełnia funkcji związanej z opisem przedstawionym w treści Twojego tematu, …a zobacz ilustrację:
    Zamiennik układu Weltrend WT7510 do nietypowego zasilacza - gdzie kupić? , … a z kolei, układ scalony- WT7610, spełnia funkcję - "PC POWER SUPPLY SUPERVISOR" (ilustracja): Zamiennik układu Weltrend WT7510 do nietypowego zasilacza - gdzie kupić?
    W związku z powyższym, Twoja opinia o przyczynach i skutkach niedziałania zasilacza, ..mija się z podstawową wiedzą o jego budowie,… a zbyt pochopne wnioski mogą nie zaprowadzić Cię do celu.
    Popraw i uzupełnij informację opisującą Twój problem, a otrzymasz rzetelną pomoc, na forum.
  • REKLAMA
  • #3 16669079
    commandos007
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Dzięki za zainteresowanie u mnie do wt7510 przewód z ATX (szary) przychodzi do 1 pina czyli do PGI. Uruchomiłem dwa zasilacze na jednym działa komp a na tym z wieltonem nie różnica jaka między nimi jest to brak brak 5v na szarym pinie wiecie gdzie można to kupić ? czy jakoś pominąć ?
  • #4 17419501
    Stani12
    Poziom 28  
    Ocena: 107
    Czy te zasilacze podłączałeś do tego samego komputera czy masz dwa różne urządzenia?.
REKLAMA