logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hormann 460 - błąd 22 przy ustawianiu punktu zamknięcia bramy

tmtch 28 Sie 2017 16:22 942 2
  • #1 16668109
    tmtch
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Maszyna jak w temacie. Po zresetowaniu (99 pkt 04) przechodzi w 01 czyli rodzaj mocowania silnika, a nastepnie do ustawienia pkt otw. Na razie idzie wrecz ksiazkowo. Zapamietany pkt otw, przechodzi do ust pkt zamkniecia. I tu sie pojawia problem: brama schodzi ok. 30 cm i wyswietla sie blad 22. Dodam ze mimo ze mam w serwisie kilka tych central i procedura programowania i konfiguracji jest mi znana na wyrywki to jednak moze ktos poda mi jakas mysl.
  • #2 16668395
    Marek J.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 949
    22 to błąd z zaprogramowanym rodzajem montażu lub zła kolejność faz w gnieździe/wtyczce...
  • #3 16668433
    tmtch
    Poziom 20  
    Ocena: 86
    Wiem co to jest błąd 22. W dodatku wiem jak się podłącza zasilenie i jak jest zamontowany silnik. Bardzo proszę o sensowne podpowiedzi.

Moderowany przez Marek J.:

Kolego... Nic nie napisałeś że wiesz co to za błąd, a łaski nie robisz, ponieważ wszyscy którzy tu się udzielają z pomocą dla takich jak Ty robią to całkowicie charytatywnie...Poza tym nie ma bezsensownych odpowiedzi, są idiotycznie zadane pytania...
    3.1.17. Nie wysyłaj pytań bardzo podstawowych, na które odpowiedzi można znaleźć w instrukcji obsługi lub ogólnie dostępnych źródłach. Nie prezentuj postawy, że mi się należy. Dbaj o poziom pytań i dyskusji. Dziękujemy.

REKLAMA