logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Saeco intelia HD8751 - podczas pracy otwierające się drzwiczki serwisowe.

DUNKA 28 Sie 2017 18:40 2973 7
REKLAMA
  • #1 16668262
    DUNKA
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Witam,
    Ekspres pracuje poprawnie, ale podczas zakańczania sekwencji parzenia i płukania blok wykopuje drzwiczki serwisowe / na wyświetlaczu
    pokazuje się symbol otwartych drzwiczek.
    Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16701595
    DUNKA
    Poziom 7  
    Witam,

Sprawdziłam blokadę bloku zaparzacza, nie jest pęknięta, sprawdziłam również blok
    jest wszystko w porządku.
    Może jakaś inna sugestia.
  • #4 16701616
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    Proszę zmostowac włącznik drzwiczek i obserwować jego pracę, tylko wizualne Pani oględziny mogą pomoc wykryć nieprawidłowości w jego pracy.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • REKLAMA
  • #5 16703113
    DUNKA
    Poziom 7  
    Witam,
    Przepraszam jestem zielona w tym temacie, co to znaczy zmostować włącznik drzwiczek ? :|

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #6 16704383
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3325
    DUNKA napisał:
    Witam,
    Przepraszam jestem zielona w tym temacie, co to znaczy zmostować włącznik drzwiczek ? :|

Pozdrawiam

Nacisnąć go czymś płaskim ;) tak by ekspres widział ze drzwi sa zamknięte:)
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #7 16717591
    cafedomino
    Poziom 20  
    Ocena: 358
    W trakcie całego procesu parzenia przyłóż dłoń do drzwiczek tak na środku jeśli wyczujesz że blok zacznie napierać na drzwiczki to on jest winny. Sprawdż w którym momencie napiera,(ściskaniu kawy, nalewaniu, powracaniu) zobacz czy dolne sito a właściwie jego trzpięń jest nasmarowany i przesuwa się lekko (góra-dół). Może być uszkodzony mikro-wyłącznik na przekładni i z opóżnieniem wyłącza w górnym położeniu. Zakładam że blok jest prawidłowo zatrzaśnięty.
  • #8 16962879
    DUNKA
    Poziom 7  
    Dzień dobry,
    Rozwiązałam problem otwierających się drzwiczek.
    Wyjęłam blok kawy, porządnie wymyłam wszystkie prowadnice pędzelkiem i gorącą wodą pod kranem, nasmarowałam wazeliną bezzapachową i najważniejsze powyżej napisu PUSH iest taka sprężynka którą można regulować ona się po prostu rozregulowała.

Dziękuję za wszystkie porady

Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Ekspres Saeco Intelia HD8751 zgłasza problem z otwierającymi się drzwiczkami serwisowymi podczas parzenia i płukania. Użytkownik sprawdził blokadę bloku zaparzacza, która nie była uszkodzona. Sugerowano zmostowanie włącznika drzwiczek oraz obserwację działania ekspresu. Po dalszych analizach, użytkownik odkrył, że problem wynikał z rozregulowanej sprężynki oraz zanieczyszczeń w prowadnicach bloku kawy. Po ich oczyszczeniu i nasmarowaniu wazeliną, problem został rozwiązany.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA