logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Klamka drzwi balkonowych się nie domyka

grajek82 28 Sie 2017 20:34 22530 4
REKLAMA
  • #1 16668480
    grajek82
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Mam problem z drzwiami balkonowymi. Nie mogę domknąć klamki.
    Powinna być pionowo w dół, ale niestety maksymalnie mogę ją przekręcić tylko tyle. Bardziej w dół się nie da. Problem byłby prostszy do rozwiązania gdyby działo się tak przy zamkniętych drzwiach.
    Niestety przy otwartych drzwiach też nie da się klamki do pionu przestawić. Zatem nie rama blokuje, a coś innego.
    Dodam że pozycja bolców w różnych ustawieniach wydaje się być prawidłowa. Da się też okno uchylić bez problemu.

Macie jakieś pomysły?

Dziękuję z góry za pomoc.

Klamka drzwi balkonowych się nie domyka
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16668979
    grajek82
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Jawi_P napisał:
    Po boku drzwi są śruby mimośrodowe, czy jak się je fachowo nazywa. Potrzebna regulacja.
    Na youtubie znajdziesz pewnie nie jeden film z regulacją okien i drzwi. Opisać - to dużo pisania.

Niestety nie. Śruby są dobrze ustawione. Coś blokuje w samym skrzydle okna (w środku)
  • REKLAMA
  • #4 16668986
    jurek54
    Poziom 14  
    Ocena: 73
    Miałem podobną sytuację. Silikonowy smar w sprayu na listwę z bolcami, załatwił sprawę.
  • #5 16669272
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Odkręć listwę z boku profilu. Pod nią jest ukryty mechanizm. Prawdopodobnie kawałek plastiku, który w zamyśle ma stabilizować mechanizm, ułamał się i blokuje zamek.
REKLAMA