Mam kilka pistoletów i na pecha wszystkie robią dokładnie to samo.
Nie pamiętam modeli. Wiem tylko że są to Sico RP i HVLP.
Jeden z dyszą 2.0 (podkłady) a drugi HVLP 1.4.
No niby wszystko jest z nimi ok a jednak.
Robią coś takiego:
Wyobraźmy sobie że jest to jedno psikniecie od lewej do prawej na poziomiej płaszczyźnie. Nie ważne jak bym trzymał pistolet (kąt), wyjedzie to samo.
Robią po prostu dwie linie (te ciemniejsze) w których lakier jest dolany jak trzeba. Tu jest ok ale między nimi powstaje "dziura" w postaci przypruszenia. W środku jest znacznie mniej lakieru jak niżej i wyżej. Już wychodzę z siebie.
Lakierowałem różnymi pistoletami i powiem Wam jedno. Im droższy tym gorszy. Albo jestem kompletnie głupi albo już sam nie wiem co.
Naprawdę zwariować idzie. Nie wiem co robię źle.
Kompresor mam olejowy więc luftu nie brakuje. Ciśnienie nie spada podczas lakierowania. Mogę miec i 4,5,6,7 i 8 barów na kablu. Niczego to nei zmienia.
Pistolety czyste, nei zapychają się. Nie wiem gdzie szukac przyczyny.
Za groma ich wyregulowac nie można.
Powinno byc choć by tak:
Nie pamiętam modeli. Wiem tylko że są to Sico RP i HVLP.
Jeden z dyszą 2.0 (podkłady) a drugi HVLP 1.4.
No niby wszystko jest z nimi ok a jednak.
Robią coś takiego:
Wyobraźmy sobie że jest to jedno psikniecie od lewej do prawej na poziomiej płaszczyźnie. Nie ważne jak bym trzymał pistolet (kąt), wyjedzie to samo.
Robią po prostu dwie linie (te ciemniejsze) w których lakier jest dolany jak trzeba. Tu jest ok ale między nimi powstaje "dziura" w postaci przypruszenia. W środku jest znacznie mniej lakieru jak niżej i wyżej. Już wychodzę z siebie.
Lakierowałem różnymi pistoletami i powiem Wam jedno. Im droższy tym gorszy. Albo jestem kompletnie głupi albo już sam nie wiem co.
Naprawdę zwariować idzie. Nie wiem co robię źle.
Kompresor mam olejowy więc luftu nie brakuje. Ciśnienie nie spada podczas lakierowania. Mogę miec i 4,5,6,7 i 8 barów na kablu. Niczego to nei zmienia.
Pistolety czyste, nei zapychają się. Nie wiem gdzie szukac przyczyny.
Za groma ich wyregulowac nie można.
Powinno byc choć by tak: