logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego internet chodzi wolniej? Nic w TP-LINK TD-W8961ND nie było ruszane.

CrisManUnited7 03 Wrz 2017 15:21 681 8
REKLAMA
  • #1 16678894
    CrisManUnited7
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam, mam problem z Internetem, mój komputer jest na Wi-Fi (karta sieciowa TP-LINK TL-WN851ND, a router TP-LINK TD-W8961ND; Internet - Netia) zasięg mam 3-4 kreski (siła sygnału: dobra), a coś jakby mi go spowalniało, wcześniej wszystko ładnie śmigało, a teraz jedna strona ładuje się wieki, czasami od razu załaduje. Nic w ustawieniach routera nie było zmieniane. Odinstalowywałem już sterowniki od karty sieciowej i nic. Jak udostępniam neta z telefonu to normalnie chodzi. Ktoś może wie o co chodzi?[/table]
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16679106
    CrisManUnited7
    Poziom 9  
    Wszystko zrobione, tylko nie udało się zrobić speed test, a z poprzedniego postu był to test z komputera podłączonego do routera po kablu.
    Załączniki:
    • Dlaczego internet chodzi wolniej? Nic w TP-LINK TD-W8961ND nie było ruszane. net1.jpg (82.15 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • winmtr.txt (1.28 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dlaczego internet chodzi wolniej? Nic w TP-LINK TD-W8961ND nie było ruszane. inSSIDer.jpg (145.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Dlaczego internet chodzi wolniej? Nic w TP-LINK TD-W8961ND nie było ruszane. konsola.jpg (92.98 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #4 16679114
    jimasek
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2680
    Przy takim poziomie sygnału internet może płatać figle tak jak u ciebie. Co to za sieć OnePlus3 - robi dodatkowe zakłócenia.
  • #5 16679121
    CrisManUnited7
    Poziom 9  
    Ale wcześniej nie miałem takich kłopotów, nie mogę oglądać żadnych filmów na yt czy innych stron przeglądać. Oneplus3 to jest hotspot z telefonu.
  • REKLAMA
  • #6 16679127
    jimasek
    No ale nadaje na podobny kanałach więc robi zakłócenia jak sam widzisz.
    Niestety nie wiem co było wcześniej mówię tylko to co widzę teraz na twoich pomiarach. Sygnał powinien wynosić co najmniej powyżej -70dBm aby mówić o stabilności.
  • REKLAMA
  • #7 16679141
    CrisManUnited7
    Poziom 9  
    Nawet jak go wyłączę to nic to nie pomaga, używam z telefonu, bo lepiej chodzi, a np jak połączę się telefonem pod Wi-Fi to dobrze chodzi tylko na komputerze jest problem.
  • #8 16679145
    jimasek
    Tu nie ma co porównywać dwóch różnych urządzeń. Zmień położenie routera, zmień położenie laptopa tak aby sygnał był powyżej -70dBm. Wtedy zrób testy.
  • #9 16681076
    CrisManUnited7
    Poziom 9  
    Jest to samo jak jest poniżej -70dBm i jeszcze zauważyłem że przy każdym uruchomieniu komputera nie mam włączonej zapory systemu Windows.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z wolnym internetem na komputerze podłączonym do routera TP-LINK TD-W8961ND przez kartę sieciową TP-LINK TL-WN851ND. Mimo dobrego zasięgu Wi-Fi (3-4 kreski), strony ładują się wolno, a testy prędkości nie przynoszą rezultatów. Inne urządzenia, takie jak telefon, działają poprawnie. Użytkownicy sugerują sprawdzenie poziomu sygnału, który powinien być powyżej -70dBm, oraz zmianę położenia routera i laptopa, aby zminimalizować zakłócenia. Zauważono również, że brak włączonej zapory systemu Windows może wpływać na stabilność połączenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA