logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] vw polo 1.0 mpi 2000 r silnik - szarpanie polo 1.0 mpi

zimnydz 03 Wrz 2017 22:50 3588 3
REKLAMA
  • #1 16679789
    zimnydz
    Poziom 4  
    Ocena: 44
    Witam.
    Posiadam polo 2000 r 1.0mpi.
    Od jakiegoś czasu szarpie mi podczas jazdy w zakresie od 1900 do 2300 obrotów cos jakby nie dostawalo paliwa lub coś z zapłonem. Wymienione kable cewka sonda lambda oraz czujnik temperatury. Kazda wymiana przyniosła efekt tylko na chwile potem szarpanie wraca. Nadmienię iż szarpanie zachodzi po nagrzaniu silnika tylko przy dodawaniu gazu. Nie mam juz pomysłu może jeszcze świece choć były wymieniane zimą. Może jeszcze jedno. Owe szarpanie nasiliło się po dwu tygodniowym postoju auta. Jeszcze jednym mankamentem są jakies odgłosy z licznika w rytm których podskakuje wskazówka poziomu paliwa.
    Jesli ktoś ma pomysł co zrobić z tym szarpaniem to pomocy!!!
  • REKLAMA
  • #2 16719107
    zimnydz
    Poziom 4  
    Zdaje się że problem rozwiązany. Winowajcą okazał sie obluzowany kabel WN. Chyba jeszcze wymienię swiece zapłonowe bo zdarza sie szarpnąć przy ruszaniu. Dam w to nie wieże ponieważ kable zakładał mój zaufany mechanik.
  • REKLAMA
  • #3 16897621
    zimnydz
    Poziom 4  
    Winowajcą owych szarpnięć okazały sie świece zapłonowe. Wymienione dziś. Jedna w ogóle nie paliła gdyż była mokra i czarna poza tym ceramiczny izolator byl brązowy. Druga z jakimś nagarem. Wydaje sie jakby chodzil na 2,5 cylindra.
  • #4 17941712
    zimnydz
    Poziom 4  
    Wymiana świec zapłonowych oraz przewodowWN.
REKLAMA