logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

YAMAHA X MAX 2007 - Zmiana wyświetlania dystansu w milach na kilometry

Mytong 06 Wrz 2017 09:56 2838 2
REKLAMA
  • #1 16683881
    Mytong
    Poziom 2  
    Witajcie.
    Mój problem polega na tym, że przejechany dystans mam podany w milach a chciałbym, aby pokazywany był w kilometrach. Wyświetlacz jest elektroniczny i na pewno ma taką możliwość, gdyż po przekręceniu kluczyka na chwilę wyświetla mi się wszystko, co jest na wyświetlaczu i można tam zauważyć mph i pod spodem km/h. W wielu modelach YAMAHY da się to zrobić bez problemu, ale próbowałem u siebie zastosować algorytmy z różnych innych modeli i nic nie wskórałem. Czy ktoś może zna rozwiązanie dla tego przypadku? Model skutera to YAMAHA X MAX YP125R 2007r.
    Będę wdzięczny za każdą pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 16684146
    E8600
    Poziom 41  
    Ocena: 2524
    Spróbuj kombinacji:
    - na przekręconej stacyjce wciskasz i przytrzymujesz dosyć długo "select" i przeskakuje na km/h;
    - przytrzymaj jednocześnie przyciski "select" i "reset".
  • #3 16685640
    Mytong
    Poziom 2  
    Dziękuję za szybką odpowiedź, aczkolwiek - jak pisałem - próbowałem już kombinacji opisanych w instrukcjach innych modeli i niestety one nie działają. Próbowałem także tych, które podałeś. Może ktoś robił to u siebie, lub u kogoś i wie, jak zmienić ten parametr. Mam tylko nadzieję, że nie trzeba z tym iść do serwisu i zmieniać oprogramowanie, bo to raczej są drogie sprawy...
REKLAMA