logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Lexmark Optra S 1650 - Błąd 31 i 32 po regeneracji tonera, co robić?

paweldrozdz 04 Sie 2005 18:03 1431 5
REKLAMA
  • #1 1706456
    paweldrozdz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam!
    Otóż mam problą z drukarką jak w temacie. Po zasypaniu toneru drukarka zaczyna pracować i zamiast wyświetlić READY wyświetla mi błąd 31 (Defectiwe Print Cartridge) lub bład 32 (Unsupported Print Cartridge). Tonery były już regenerowane i zasypywane tym samym tonerem i nigdy nie było z nimi problemów. Jeśli macie jakieś sugestie co do tych błędów prosze o pomoc.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1707890
    ABLublin
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 447
    za dużo wsypałeś toneru , odsyp 1/3 ibędzie OK
  • REKLAMA
  • #3 1709089
    paweldrozdz
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    No i właśnie sam niewiem co z tym fantem dalej robić, bo zawsze tyle sypaliśmy i nie było problemów, a nie wsype przecież 500g jak to jest kaseta dużej pojemności. Ale faktycznie da się zauważyć żę jak jest mało toneru to działa to dużo lepiej i błędy prawie nie występują
  • REKLAMA
  • #4 1717583
    isiek78
    Spec od drukarek
    Ocena: 98
    Witam. miałem ten sam problem, po dosypaniu prochu pokazywały się błędy 31 i 32. Pomogło dopiero jak wysypałem proch, oczyściłem bęben i zasypałem prochem tylko, że mniej. odrazu zaczeła śmigać bez pokazywania błędów.
  • REKLAMA
  • #5 1802591
    kibic4d
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Czesc koledzy, czy moglibyscie podpowiedziec:
    jak sie zabraliscie do napelniania tonerem,
    na co powinienem uwazac przy tej "zabawie",
    jaki toner nadaje sie do Lexmark Optra 1650
    i gdzie go szukac (tanio ;-)
  • #6 1803167
    BAUER
    Poziom 13  
    pytanie jedno , czy jak zaczyna mielic w tonerze to trwa to tyle co zawsze i wyskakuje blad czy znacznie dluzej , bo z tego co mi sie wydaje to cos wam sie myli z kulkiem indentyfikujacym rodzaj tonera , wkazdym badz razie jesli wam sie zlamalo albo inne wsadziliscie to tak bedzie a jak by co to daj znac to poradze dalej co w sprawie kolkowej
REKLAMA