logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Automatyzacja podajnika do sprężyn różnych rozmiarów - jak to rozwiązać?

Sakaritare 14 Wrz 2017 08:43 597 0
REKLAMA
  • #1 16698435
    Sakaritare
    Poziom 1  
    Hejka wszystkim,
    Obecnie zajmuje się projektem w firmie produkującej praktycznie wszystkie rodzaje sprężyn. Mam zautomatyzować proces czyszczenia sprężyn z pozostałości po airblastowaniu, czyli tych małych stalowych kuleczek. Główny problem (jak mi się wydawało) samego czyszczenia mam już za sobą ale nie mogę wpaść na jakiś sensowny pomysł na podajnik. Może ktoś lubi pogłówkować? Sprężyny są w różnych rozmiarach i te najbardziej problematyczne mają max 200mm długości i 150mm średnicy przy wadze ok 1,5 kg. Te najmniejsze mają 40mm długosci i 20mm średnicy. Maszyna musi być dostosowana to wszystkich rozmiarów. Sprężyny są dostarczane do podajnika w drewnianym boxie, a z podajnika myszą wychodzić w zawsze takiej samej pozycji. To chyba wszystkie wymagania. Na magazynie mamy nie używanego robota Adept Viper s650/s850 więc to by też była jakaś opcja, o ile będzie dostosowana do wszystkich rozmiarów. Głowię się nad tym od jakiegoś tygodnia i jeszcze żaden pomysł nie był warty głębszego rozważenia...
    Jeśli ktoś może cokolwiek zaproponować to ja chętnie posłucham ;)
  • REKLAMA
REKLAMA