Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Miele TCE630 WP - Suszarka nie grzeje

qba_19 18 Wrz 2017 21:05 684 4
  • #1 18 Wrz 2017 21:05
    qba_19
    Poziom 2  

    Witam,
    Posiadam następującą suszarkę kondensacyjną:
    Miele T1
    Model: TCE630 WP
    Suszarka oprócz grzania chodzi normalnie, na wyświetlaczu nie ma żadnych błędów, migającej diody. Pobór prądu ok. 0,2-0,6A wskazuje na to, że pompa się nie załącza. Nie wiem jak podejść do tematu, rozebrałem boki i górę, ale wygląda na to, że bez rozłożenia na części pierwsze się nie obejdzie. Prosiłbym o porady. Czy któryś z forumowiczów ma doświadczenie z tym modelem lub bliźniaczym suszarki? Z góry dziękuję za pomoc.

    0 4
  • #3 20 Wrz 2017 20:47
    qba_19
    Poziom 2  

    Jedyne termostaty jakie znalazłem są na zdjęciu (pod drzwiczkami od suszarki oraz na agregacie). Oba czujniki wskazują przerwę w obwodzie. Gdzie mam szukać ogranicznika?

    0
  • #5 24 Wrz 2017 10:21
    qba_19
    Poziom 2  

    Pomierzyłem zachowanie czujników opisanych powyżej i wraz z osiągnięciem jakiejś temperatury skokowo zmienia się rezystancja na 2000Ω i z dalszym wzrostem maleje. Złożyłem jeszcze raz suszarkę i zauważyłem ze po wybraniu obojętnie jakiego programu po chwili miga "perfect dry" po czym za chwile czas nagle przeskakuje na 26 minut do końca suszenia. Jest w stanie mi ktoś pomóc?

    Dodano po 19 [godziny] 3 [minuty]:

    To może z innej strony, jest w stanie ktoś wycenić i naprawić suszarkę z okolic Poznania?

    0