logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Briggs&Stratton 875 - Kosiarka Partner z silnikiem B&S 875 nie odpala

andorian75 20 Wrz 2017 10:13 5358 3
REKLAMA
  • #1 16709438
    andorian75
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Witam
    Posiadam kosiarkę Partner P35-875DWA z silnikiem Briggsa 875 OHV . Na początku problem był taki że po wjechaniu w większą trawę traciła moc i trochę ciężko paliła, wiec postanowiłem wymienić,świecę, olej ,filtr, naostrzony nóż, wyczyścić gaźnik. Jak już to wszystko zrobiłem nalałem świeżego paliwa nie mogę za chiny ludowe zapalić...Co gorsze przy kilkukrotnym pociągnięciu za linkę silnik odbija tak mocno że aż wyrywa linkę z ręki. Nie sprawdzałem co jest z klinem na kole magnesowym, ale zakładem że jeśli wcześniej chodziła to raczej powinien być ok. Iska jest, świeca mokra. Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 16709825
    1 PAWEL
    Poziom 42  
    Ocena: 1364
    Bez dokładnego przeglądu i weryfikacji nic nie można na pewno zdiagnozować.
    Jeśli czujesz się na siłach to możliwe że zalany silnik, gaźnik do sprawdzenia zapłon lub czeka rozbiórka silnika .
  • REKLAMA
  • #3 16710329
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Sprawdź jednak ten klin, może został ścięty i zapłon jest przestawiony. Jeśli klin będzie ok. i silnik zaskoczy, to na ciepłym silniku podreguluj gaźnik (zwiększ nieco
    obroty). Może trzeba będzie podmienić cewkę WN.
  • #4 16710356
    andorian75
    Poziom 8  
    Ocena: 3
    Ok w takim razie jutro atakuje klin. Zobaczymy co bedzie.
    Dodano po 18 [godziny] 28 [minuty]:
    Witam
    Więc dzisiaj zrzuciłem kolo magnesowe i co...? Klin ścięty! ale ścięty tak ,że przesunięty jest względem wpustu w wale o jakieś 45 stopni, czyli można powiedzieć standardowo :-) Tylko zastanawiam się jakim cudem kosiarka z ściętym klinem zapalała. Oczywiście za 7-8 razem, ale zapalała,a z tego co wiem nie powinna. Dobra nie ważne...w każdym bądź razie główny problem ogarnięty, reszta to kosmetyka :-).
    Dzięki za pomoc wszystkim. A dla reszty jeśli napotka na takie coś cenna lekcja. Pozdrawiam
REKLAMA