logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seat Leon 2010 - Pilot nie otwiera drzwi od strony kierowcy i pasażera

anusek 22 Wrz 2017 08:57 9786 3
REKLAMA
  • #1 16713583
    anusek
    Poziom 16  
    Ocena: 150
    Witam problem jak w temacie. Samochód nie otwiera się na pilota. Po naciśnięciu przycisku w pilocie słychać, że silniczki pracują, ale drzwi się niestety nie otwierają (samochód można otworzyćod wewnątrz). Sprawdziłem instalację i wszystko wygląda ok. Nigdzie nie ma przełąmanych przewodów. Czy w tym samochodzie podobnie jak w VW, Seatach i Audi pojawiają się często problemy z uszkodzonymi zamkami? Ktoś spotkał się z podobną usterką? Co może być przyczyną?
  • REKLAMA
  • #2 16713606
    Vytautas_YT
    Poziom 30  
    Ocena: 297
    anusek napisał:
    Czy w tym samochodzie podobnie jak w VW, Seatach i Audi pojawiają się często problemy z uszkodzonymi zamkami?

Przecież to kolego jest wszystko na jednych częściach składane ;) Zapomniałeś jeszcze o Skodzie :)
    Problem masz tylko z drzwiami kierowcy? Reszta otwiera/zamyka się prawidłowo?
  • REKLAMA
  • #3 16713613
    anusek
    Poziom 16  
    Prawa strona przód/tył. Ze starszymi modelami miałem do czyniania, ale tam nie było słychać siłownika (a tu ewidentnie go w zamku słychać). Tu zastanawia mnie fakt, że samochód jest "zaledwie" 7 letni jak na tą usterkę.

Dodano po 8 [godziny] 51 [minuty]:

W zamku są dwa silniczki. Ten od otwierania tylko zamyka samochód, a już go nie otwiera. Ma ktoś może schemat, żebym mógł sprawdzić czy pojawiają się napięcia
    ?
  • #4 16756284
    anusek
    Poziom 16  
    Rozumiem, że nikt nic nie poratuje? Potrzebowałbym miejsca, w którym powinien być sygnał do drugiego silniczka gdzie go szukać?
REKLAMA