logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Siemens TK76k573 - ekspres nie podaje wody do kawy, działa tylko spieniacz

awcon 24 Wrz 2017 18:07 3708 5
REKLAMA
  • #1 16718450
    awcon
    Poziom 17  
    Ocena: 32
    Witam.
    Uszkodzenie ekspresu polega na tym, że nie leci z dysz kawa tzn. po włączeniu zawsze przez dysze przez chwilę leciała woda (oczyszczanie) i maszyna ustawiała się do wyboru napoju, teraz nie leci i nie robi kawy. Robi gorącą wodę, działa spieniacz, natomiast nie podaje wody do robienia kawy, maszyna po włączeniu mieli kawę, podgrzewa ale nie daje wody i kawa nie leci. Wszystko chyba oczyściłem, ale dalej nic. Wygląda jakby coś było zapchane, odpięty spieniacz, oczyszczony zespół, włączam i nic.
    Prośba o pomoc co sprawdzić, silnik czuć że się włącza, rurki przedmuchane, a wody nie podaje.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16720578
    awcon
    Poziom 17  
    Woda nie idzie nigdzie patrząc na rurki w środku nie widać żeby się przesuwały jakieś bąbelki powietrza. Zaparzacz -czyli ten zespół wyjmowalny? praktycznie cały oczyszczony nie wiem czy można się jakoś dostać do sprężyny od dołu? cała jest "zasyfiona" przemieloną kawą.
  • REKLAMA
  • #4 16728320
    awcon
    Poziom 17  
    Pomocy. Co robić ?
    Czy nikomu się coś takiego nie zdarzyło?
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #5 17843728
    mariolagidel
    Poziom 1  
    Ocena: 3
    Witam. Mam ten sam problem. Czy udało się co jakos rozwiązać? Proszę o pomoc😊
  • #6 17844377
    awcon
    Poziom 17  
    Witam,
    problem okazał się banalnie prosty, uszkodziła się uszczelka (pękła i spadła) znajdująca się na jednostce zaparzającej, na rurce podnoszącej się do góry, którą dostarczana jest woda, ok. 5mm średnicy i 1,5mm grubości.
    Pozdrawiam.
REKLAMA