logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Filtr UV w szybie przed czujnikiem zbliżeniowym iPhone - jak naprawić?

luk90 24 Wrz 2017 22:13 1956 3
REKLAMA
  • #1 16719191
    luk90
    Poziom 14  
    Ocena: 24
    Witajcie
    Mam pytanie nie poruszane na forum. Co to za filtr znajdujący się w szybach przed czujnikiem zbliżeniowym.

iPhone którego mam, ma częściowo usunięte (czytaj. Zeskrobany) ten filtr i stąd czujnik nie wyłącza ekranu po przyłożeniu do ucha.

Do 4s znalazłem oddzielny element :
    http://www.fixmyapple.com.au/apple-iphone-par...one-4/iphone-4-proximity-sensor-uv-filter-oem
  • REKLAMA
  • #2 16720065
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    To jest filtr uv odpowiadający za prawidłowe działanie czujnika zbliżeniowego.
    Z tego co pamiętam to w czwórkach były częste problemy z tym czujnikiem.
    Ja jeszcze dodatkowo przed zamontowaniem wyświetlacza robiłem delikatną ramkę na korpusie wokół filtra czarnym silikonem.Ważne aby nie dostawało się swiatło do niego bo wtedy czujnik świrował.
  • REKLAMA
  • #3 16726201
    conrad9210
    Poziom 26  
    Ocena: 210
    Cześć. W iPhone 4 wystarczy przedzielić paskiem pianki czujnik zbliżeniowy i czujnik światła. Zdarzały się też wadliwe lcd ze źle naniesionym filtrem i czujnik pomimo różnych ingerencji nie chciał z nimi działać. Pozdrawiam
  • #4 16726408
    boneksl
    Poziom 18  
    Ocena: 47
    zabrzmi głupio, ale często pomaga delikatnie zamalowanie markerem z filtrem UV :-)
REKLAMA