Witam,
Mam pewien problem który nie raz poruszany był na forum i każdy inaczej proponuje aby go rozwiązać.
U mnie objawia się tym ze podczas nocnego postoju i rannym odpaleniu auta z rury wydobywa się przez chwile dym drażniący jak się go powącha - wydaje się koloru niebieskiego ale do końca nie jestem przekonany.
Auto odpala bez problemu czy ciepłe czy zimne. Zawsze jak to mówią od strzała.
Płynu chlodzacego nie zauwazylem aby ubywało.
Stan oleju taki sam jak 8tys temu.
Olej 5w30.
Dodam ze po pierwszym odpaleniu jak pojeżdżę i zostawię auto aby silnik ostygł to przy odpaleniu nie widać dymu ale czuć ta sama drażniąca woń.
Diagnostyka pp lub diagnox nie ukazuje żadnych błędów. Temperatury na czujnikach rano są takie jak otoczenia. Błędu świec żarowych nie ma.
Zastanawiam się czy jest to ropa czy olej.
Jak sprawdzić czy turbina nie przecieka olejem i to ona nie powoduje tego dymu?
Niektórzy piszą o uszczelnienia zaworu.
Wtryski nie są oblepione ropa.
Jedyna rzecz jaka zauwazylem to było cykanie jednego wtrysku przy rozrządzie bodajże numer 4. Po dokreceniu efekt przestał występować.
Sam już nie wiem co może być przyczyna i gdzie szukać rozwiązania.
Mam pewien problem który nie raz poruszany był na forum i każdy inaczej proponuje aby go rozwiązać.
U mnie objawia się tym ze podczas nocnego postoju i rannym odpaleniu auta z rury wydobywa się przez chwile dym drażniący jak się go powącha - wydaje się koloru niebieskiego ale do końca nie jestem przekonany.
Auto odpala bez problemu czy ciepłe czy zimne. Zawsze jak to mówią od strzała.
Płynu chlodzacego nie zauwazylem aby ubywało.
Stan oleju taki sam jak 8tys temu.
Olej 5w30.
Dodam ze po pierwszym odpaleniu jak pojeżdżę i zostawię auto aby silnik ostygł to przy odpaleniu nie widać dymu ale czuć ta sama drażniąca woń.
Diagnostyka pp lub diagnox nie ukazuje żadnych błędów. Temperatury na czujnikach rano są takie jak otoczenia. Błędu świec żarowych nie ma.
Zastanawiam się czy jest to ropa czy olej.
Jak sprawdzić czy turbina nie przecieka olejem i to ona nie powoduje tego dymu?
Niektórzy piszą o uszczelnienia zaworu.
Wtryski nie są oblepione ropa.
Jedyna rzecz jaka zauwazylem to było cykanie jednego wtrysku przy rozrządzie bodajże numer 4. Po dokreceniu efekt przestał występować.
Sam już nie wiem co może być przyczyna i gdzie szukać rozwiązania.