logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Wybór telewizora do 3.5 tys. zł, min. 50 cali, Full HD, bez 4K, głównie do HDMI/USB

pkpintercity 25 Wrz 2017 11:31 585 2
REKLAMA
  • #1 16719800
    pkpintercity
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Witam, chce kupić nowy telewizor gdyż stary sony z4500 umarł i szukam coś nowego. Jeżeli chodzi o wymagania to chciałbym żeby miał min. 55cali w najgorszym wypadku 50 cali w full HD 4k nie potrzebuje fajnie by było gdyby był smart tv chodź nie musi bo głównie będę używał to po laptopem czyli przez kabel hdmi będę oglądał filmy lub przez USB. Podam parę modeli które wpadły mi w oko ogólnie szukałem Samsunga ale jak będzie coś innego to też będzie dobrze.
    https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55k5510aw.bhtml
    https://m.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/samsung-ue55m5602.bhtml
    Narazie to mi przyszło przez myśl. Dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • #2 16719909
    rudyroman
    Poziom 16  
    Ocena: 26
    Konkretnego modelu nie będę polecał bo aż tak nie siedzę w rynku, ale co Ci mogę doradzić to przy takim rozmiarze szukaj z matrycą 200Hz (ja mam niestety tylko 100Hz i wprawdzie obraz jest żyletka, to w dynamicznych scenkach widać brak "płynności" i faktycznie porównywałem taki 100 i 200Hz i jest spoora różnica), i ponoć to jest bolączka wszystkich 100 i mniej Hertzowych tv. Jeśli chcesz Samsunga to jeśli chodzi o jakość obrazu mogę śmiało polecić: UE55JU6800 (ja go wygrałem w rmf-ce ma jakieś niby nanonkrysztalki - ponoć obraz lepszy i faktycznie super tylko brak tych 200Hz..). Z tym że czytałem swego czasu i są też z tych z nanokryształkami takie z lepszym procesorem itd. tak że musiałbyś sobie poszukać.
  • #3 17720769
    pkpintercity
    Poziom 13  
    Ocena: 57
    Zostal zakupiony tv samsung h7000
REKLAMA