logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPhone 6 - Czyta kartę SIM, brak sieci

KooGaid 28 Wrz 2017 22:13 3834 8
REKLAMA
  • #1 16727000
    KooGaid
    Poziom 15  
    Ocena: 20
    Witam. Mam problem z iPhone 6, aczkolwiek po wsadzeniu jakiejkolwiek karty sim, wyskakuje Brak sieci. Poprzedni właściciel twierdzi że telefon działał normalnie. Próbowałem ustawień, aktualizacji iOS, zmiany taśmy anteny i nic to nie dało. Jakieś inne sugestie?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16727213
    KooGaid
    Poziom 15  
    Ustawienia sieciowe robiłem jako pierwsze. Wczoraj dostałem go pocztą.
  • REKLAMA
  • #4 16727686
    kongomaj
    Poziom 11  
    Spróbuj bez karty polaczyc telefon z wifi, wyłącz go włóż karte sim i dopiero odpal i patrz żeby był połaczony z wifi, moze zwyczajnie potrzebuje sie zaktywowac i potrzebuje do tego wifi bo przez dane komórkowe nie moze sie polaczyc z siecią.
  • REKLAMA
  • #5 16728047
    gsmowiec
    Użytkownik obserwowany
    Ocena: 128
    Jest imei po wpisaniu na klawiaturze wyboru numeru kodu *#06# ?
  • #6 18760459
    Barti543210
    Poziom 2  
    Witam Mam problem z iPhone 6 16gb kupiłem go dla siostry pojechałem sprawdzić zalogowałem się normalnie wszystko było dobrze zasięg tez był znowu go wyzerowalem bo na siebie się zalogowałem a siostra ma swoje konto apple 1 dzień tak mi mówiła ze był zasięg a teraz brak sieci albo szukam wpisałem *#06# i powinien wyskoczyć imei tel a nic nie ma. Czy uszkodził się basenband bo ustawienia sieciowe wyzerowane . Próbowałem na 112 zadzwonić ale tez lipa proszę o odp
    P.s wgl nie można wybrać operatora i tez pisze carriel ale nwm co to a jej Karta jest dobra to sprawdzałem na swoim tel i dawałem dziewczyny kartę do jej tel tez nie ma zasięgu. Jakieś porady
  • #7 19534213
    Novitec
    Poziom 2  
    Mam podobny problem, miałem kłopoty z rozmowami, byłem słyszany, co drugie słowo i czasem zrywało. Podejrzewałem mikrofon, ale jednocześnie zasięg często spadał na minimum. Wymieniłem całą taśmę z mikrofonem itp po tej operacji telefon nie widzi już całkowicie sieci.
    Są momenty, że zasięg złapie, ale po ok minucie "brak sieci". Co najlepsze telefon pokazuje IMEI. Czy to możliwe, że baseband padł? A może, któraś antena od gsm jest uszkodzona?
  • #8 19535420
    bert_studionapraw
    Specjalista - Apple
    Ocena: 266
    Czołem, cześć.

Problem, o którym wspominasz wygląda na standardowy w tym modelu. Zazwyczaj, z powodu mechanicznego uszkodzenia: wygięcia środkowej części, upadku lub zwyczajnie, z powodu zanikania właściwości przewodzących stopów bezołowiowych, po wielu latach pracy, przegrzewania z powodu nadmiernej eksploatacji, czy nawet wielokrotnego wyjmowania płyty głównej z obudowy (co w przypadku modelu 6 wydaje się najbardziej prawdopodobne). Niezbędna będzie interwencja serwisowa (odlutowanie, wyczyszczenie i ponowne wlutowanie elementu lub dwóch). Bardzo podstawowa naprawa ale ciągle, w niedoświadczonych rączkach - zabójcza.
  • #9 19537268
    RafalB

Poziom 28  
    Ocena: 221
    Najczęściej pęknięte ścieżki dwóch sygnałów idących do układu baseband, reball układu wraz z odtworzeniem połączeń pod układem
    Konto firmowe:
    iFixThis
    Łowmiańskiego 18, Poznań, 60-685 | Tel.: 516XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: https://www.instagram.com/ifixthis.pl/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z iPhone 6, który po włożeniu karty SIM nie łączy się z siecią, mimo że poprzedni właściciel twierdził, że telefon działał normalnie. Próby rozwiązania problemu obejmowały reset ustawień sieciowych, aktualizację iOS oraz wymianę taśmy anteny, jednak nie przyniosły efektu. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie IMEI, połączenie z Wi-Fi w celu aktywacji, a także zwracają uwagę na możliwe uszkodzenia mechaniczne, takie jak pęknięte ścieżki sygnałowe lub uszkodzenie układu baseband, co może wymagać interwencji serwisowej.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA