Kamerka czerobiała od 60zł, kolorowa od 100zł - a i tak wszystko zależy od sklepu/hurtowni/dystrybutora. Chodzi tutaj o normalną kamerę TV, taka co daje normalny sygnał wizyjny taki jak w telewizorze.
Do tego pasowało by dać mini nadajnik TV. Można je kupić od 30zł a zrobic samemu za 10zł.
Odbiornikiem będzie rzecz jasna telewizor
Teraz zostaje sprawa zdalnego sterowania:
Cytat: Jak połaczyć samochodzik zdalnie sterowany drogą radiowa przez komputer.
Co to znaczy? Może chodziło Ci o:
Cytat: Jak połaczyć samochodzik zdalnie sterowany drogą radiowa do komputera.
?
W każdym razie jeśli chodziło Ci o to że samochodzik ma już zdalne sterowanie a Ty chcesz tylko podłączyć go do kompa, to sprawa będzie w miarę prosta. W nadajniku sterującym masz kilka przycisków. Podłączasz się więc do portu LPT i piszesz program na kompa, który bedzie podawał odpowiednie stany logiczne odpowiedzialne za zwieranie odpowiednich przycisków. A zwierac można za pomoca tranzystorów, ewentualnie w przypadku przycisków niepodłączonych bezpośrednio do szyn zasilania za pomocą kluczy analogowych 4066.
A jak nie masz jeszcze zdalnego sterowania (i w ogóle samochodzika

) to będzie dużo trudniej. Możesz sobie kupić moduły zdalnego sterowania. Gdzieś na forum widziałem kiedyś coś o modułach za około 47zł. Były one dwukierunkowe i podobno zapewniały zasięg 2km i to z bardzo dobra jakością transmisji.
Saodzielna budowa modułów radiowych jest jak najbardziej możliwa i co najwarzniejsze byłaby tania, ale jest to zadanie dla bardzo zaawansowanych krótkofalowców.
Nie radze stosowac takich standardowych modułów 433MHz, bo doszły mnie słuchy że to odbiera strasznie dużo zakłuceń.
W przypadku jak nie masz jeszcze zdalnego sterowania to oczywięcie tez potrzebujesz programu na kompa!
Ja moge napisac taki program jakby co!
Ja ciągle zabieram się za budowę czegoś takiego, więc może wreszcie zacznę. Więc wymieniejmy się informacjami jakby co!