logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zamontować centralny zamek i alarm w BMW E34? Stały plus, masa, czujniki

tomek1984ns88 06 Sie 2005 04:06 2992 3
  • #1 1710481
    tomek1984ns88
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    Witam , w najbliższych dniach mam zamiar zamontować sobie centralny zamek , już teroretycznie obmyśliłem co musze zrobić.

BMW E34 , wyciągne tylną kanapę i teraz:
    -znajde stały plus
    -podłącze kabelek do masy
    -poszukam jakiegoś kabelka na którym pojawia się masa po otwarciu drzwi , jeśli mi się to nieuda to pociągne ze światełka w kabinie
    -musze znaleźć przewód który "informuje"centralke że jeden z masterów został zamknięty, oraz drugi , który "informuje" o otwarciu

Nie orientuje się za bardzo co pojawia się na wyjściu czujników krańcowych ( myśle że minus )

Dobrze wszystko obmyśliłem ?

coś czytałem że trzeba w którymś miejscu zmieniać impuls minusa na plus ( niewiem dokładnie ale chyba chodzi o to że centralka od alarmu podaje minus , a przewodzik który "mówi"centralce od zamka o otwarciu/zamknięciu drzwi doprowadza do niej plus ?)

poprawcie mnie jeśli się gdzieś pomyliłem

Dzięki

PS.
    byłem dzisiaj u specjalisty od alarmów i on mi powiedział że samemu będzie ciężko zamonotować bo trzeba tem gdzieś "wejść w system" , coś "diodować" , i teraz niewiem , proszę o jakąś rade
  • #2 1711819
    Gate
    Poziom 23  
    Ocena: 95
    W BMW sterowanie centralnym jest + a z centralki alarmowej masz - , więc zrób układzik na przekażnikach który zamieni - na +. Wybrałeś środnio przyjemny samochód do montazu alarmu.
  • #3 1711848
    tomek1984ns88
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    jeśli chodzi o zmiane polaryzacji impulsów i plusa na minus i odwrotnie to niema problemu , za pomocą przekaźników mozna to w prosty sposów rozwiązać . A czy reszta o której napisałem ma jakiś sens (chodzi mi o te wpięcia się w przewody od siłowników i na nie dawać impulsy że master został zamknięty , wtedy powinny się automatycznie zamknąć też inne drzwi )
  • #4 1712302
    małek
    Poziom 21  
    Ocena: 83
    1) każde drzwi w e34 dają oddzielny sygnał otwarcia ale na szczęście masą;
    2) tylna klapa daje sygnał plusem,
    3)kierunki znajdziesz przy nogach kierowcy we wiązce w kostce chyba skrajne przewody albo 2 po skrajnych,
    4) sterowanie centralnym tak jak wyżej napisane i jest pod kanapą kilka przewodów do tego i jak masz chęć to znajdziesz też tam doryglowywanie,
    5) do przedniej klapy jest mikrostyk od strony kierowcy ale go odpuściłem i nie wiem co i jak z nim :(
    6) więcej grzechów nie pamiętam...........................
REKLAMA