Witam.
Przewertowałem generalnie chyba całą ELEKTRODĘ, ale niestety nie znajduję sensownego rozwiązania sprawy.
Dostałem domek po rodzicach, jest i garaż, przyglądam się bliżej sprawię, dostaje rachunki z ENEA na adres, w rachunku otrzymuję informację ze jest to
Dziwie się że rodzice nie zrobili odbioru skoro dom stoi tyle lat a płacili po zawyżonej stawce za C11 - budowali sami, a z tego co widzę to C11 to prąd dla firm. Nie wiem czy zabrakło im czasu, czy z niewiedzy. Niestety już tego się nie dowiem.
Jest odbiór garażu - chyba odbiór -
Czy przedstawienie takiego zezwolenia dot. wolno stojącego budynku gospodarczego (licznik jest niestety w mieszkaniu) mogło by przejść w ENEA - jest tam wpis że zasilanie jako przyłącze z mieszkania ale na drugiej stronie, może ktoś nie spojrzy.
Czy ktoś spotkał się z sensownym sposobem rozwiązania sprawy?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Przewertowałem generalnie chyba całą ELEKTRODĘ, ale niestety nie znajduję sensownego rozwiązania sprawy.
Dostałem domek po rodzicach, jest i garaż, przyglądam się bliżej sprawię, dostaje rachunki z ENEA na adres, w rachunku otrzymuję informację ze jest to
Cytat:,obiekt nie mieszkalny
Cytat:. Wychodzi natomiast brak odbiorów, tak mi się zdaje - dziennik budowy pusty. Dom jest generalnie wykończony, gładzie, posadzki, tynki, instalacje, centralne itp - pod klucz. Jednym słowem wszystko co być powinno. Niestety z powodu braku finansów nie jestem w tej chwili w stanie dokonać odbioru, a nie są to małe pieniądze - natomiast chciałbym dokonać zmiany taryfy na G11 bo jeśli zostanę przy otrzymanym C11 - powiedzmy przez kolejne 3 lata - to będę zmuszony płacić zwiększoną stawkę za nie używany dom który generalnie jak już wyżej wspomniałem jest od kilku lat wyremontowany a stoi pusty.taryfa C11
Dziwie się że rodzice nie zrobili odbioru skoro dom stoi tyle lat a płacili po zawyżonej stawce za C11 - budowali sami, a z tego co widzę to C11 to prąd dla firm. Nie wiem czy zabrakło im czasu, czy z niewiedzy. Niestety już tego się nie dowiem.
Jest odbiór garażu - chyba odbiór -
Cytat:Podpisy kierownika budowy.zezwolenie z gminy na użytkowanie budynku gospodarczego.
Czy przedstawienie takiego zezwolenia dot. wolno stojącego budynku gospodarczego (licznik jest niestety w mieszkaniu) mogło by przejść w ENEA - jest tam wpis że zasilanie jako przyłącze z mieszkania ale na drugiej stronie, może ktoś nie spojrzy.
Czy ktoś spotkał się z sensownym sposobem rozwiązania sprawy?
Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.