Spokojnie piotrek222, przeczytaj temat od początku, a na pewno znajdziesz w nim potrzebne informacje. Temat nazywa się : Zmiana tzw. taryfy budowlanej C11 na G11 bez odbioru! - Dlatego na pocieszenie coś Ci napiszę :
"Taryfą G11 cieszę się już od ok. 2 m-cy, z wyrównaniem od dnia 1-go kontaktu z Tauronem - czyli 16 stycznia 2013. Otrzymałem też bonus ze strony Tauronu za niedotrzymanie terminów korespondencji w wysokości 200 zł. Tak więc z dotychczasowych opłat na poziomie : 270 - 280 zł miesięcznie przy taryfie C11, zszedłem ( z uwzględnieniem udzielonej bonifikaty ) przy Taryfie G11 na poziom : 140, 100 i 90 zł za 04-05-06.2013 rok. Mam nową Umowę, nowy harmonogram wpłat i święty spokój.
Oczywiście, że miałem rację pisząc, że nie ma podstawy prawnej żądania dokumentów pt. odbiór lub meldunek, co w telefonicznej rozmowie - między wierszami - przyznała Dyrektor ds. Obsługi Dostaw - Tauron Dystrybucja S.A. I - tak jak pisałem - nazwa C11 - Firma Wygodna - to celowe wprowadzanie klientów w błąd.
W pismach wykazałem błędną interpretację zapisów Taryfy Tauron, nadinterpretację prawa budowlanego i socjologicznego określenia gospodarstwa domowego, na które to dokumenty i cytaty Tauron powoływała się w korespondencji.
Wykazałem też brak poinformowania klientów w trakcie "wprowadzania jednolitych zasad kwalifikowania odbiorców do grup taryfowych, zużywających energię elektryczną na potrzeby placów budów (...)" - dnia 27 lutego 2012 roku, oraz braki w ”Informacji o Taryfie ( strona 5 - pkt. 1.1 ) - Taryfa uwzględnia postanowienia” - gdzie Taryfa nie uwzględnia dokumentów na które w korespondencji powoływał się Tauron".
To tak ogólnie. - Wiedziałeś o tym? - Dlatego poczekaj z tym TVN-em.
Oto dalsza część korespondencji z Tauron - Pozdrawiam.