logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] DeLonghi Magnifica ESAM 3500s - wyskoczył komunikat insert infuser assembly

pavelG 16 Paź 2017 22:51 26595 12
REKLAMA
  • #1 16761676
    pavelG
    Poziom 7  
    Ocena: 9
    Witam, posiadam taki ekspres, na którym pojawił się komunikat "insert infuser assembly". O co chodzi?
  • REKLAMA
  • #2 16761731
    burur
    Poziom 22  
    Ocena: 163
    „Dystrybutor po wyczyszczeniu prawdopodobnie nie został zamocowany w ekspresie. • Zamocować dystrybutor zob. rozdz. 11.2.”
    Pozdrawiam
    Załączniki:
    • DeLonghi Magnifica ESAM 3500s.pdf (237.95 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 16761781
    pavelG
    Poziom 7  
    Zamontowany i nic dalej komunikat jak wyżej
  • REKLAMA
  • #5 16761809
    pavelG
    Poziom 7  
    Witam wyjąłem dystrybutor do czyszczenia, wymyty włożyłem na miejsce i po włączeniu słychać było ze się uruchamia ale i działa ale nic się nie działo nie poleciał woda tylko pokazał się napis jak wyżej. Przy otwartych drzwiczkach wygląda to tak że dystrybutor idzie do góry na prawo po chwili schodzi na dół zatrzymuje się i wtedy uruchamia się łopatka do fusów jak zakończy to pojawia się napis insert infuser assembly
  • REKLAMA
  • #6 16761847
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3338
    W pierwszej kolejności skontrolował bym poprawność działania górnego mikrowlacznika.
    Naturalnie po usunięciu górnej obudowy..
    I tak prawdę mówiąc to chyba tylko taka kwestia wchodzi w grę.. Czujnik halla raczej nie wykryje braku zaparzacza.
    Dolny mikrowlacznik uruchomi się tez bez bloku.
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #7 16765428
    pavelG
    Poziom 7  

• #9 16767166
    pavelG
    Poziom 7  
    witam sprawdzałem ale nie wiem o który chodzi dokładnie 1 czy 2 ze zdjęć . próbowałem też bez dystrybutor i to samom jak na filmiku. DeLonghi Magnifica ESAM 3500s - wyskoczył komunikat insert infuser assemblyDeLonghi Magnifica ESAM 3500s - wyskoczył komunikat insert infuser assembly
  • #10 16936478
    Mariusz Ber
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dzień dobry.
    Proszę o pomoc , gdyż mam trochę podobny problem, a nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.
    W moim De Longhi ESAM 3500.S, po zrobieniu kawy i naciśnięciu przycisku " wyłącz", ekspres ciężko zabuczy i pojawia się komunikat "insert infuser assembly" , dyfuzor nie wypuszcza niewielkiej ilości wody, aby przepłukać wylewkę i nic dalej się nie dzieje. Po otworzeniu i zamknięciu drzwiczek ekspres się wyłącza, bez przepłukania.
    Gdy go ponownie włączę, wypuści wrzątek w ilości 1/3 pojemności szklanki i jest gotowy do zrobienia kawy. Gdy wtedy go ponownie wyłączę, bez robienia kawy, ekspres wypuszcza niewielką ilość wody, aby się przepłukał i normalnie się wyłączy.
    Tak więc komunikat pojawia się po zrobieniu kawy a nie pojawia się, gdy ekspres tylko się włączy i wyłączy.
  • #12 16977791
    viper_80
    Poziom 13  
    Ocena: 18
    Witam,
    Podczepiam się pod temat ponieważ mam identyczny problem czyli komunikat Insert infuser assembly.
    Po włączeniu zaparzacz jedzie górą, dół i bez płukania pojawia się ten komunikat po którym nie można nic zrobić.
    Górny mikrostyk oczywiście sprawdzony.
  • #13 17216134
    pavelG
    Poziom 7  
    Sprzedałem na części :(

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z ekspresem DeLonghi Magnifica ESAM 3500S, na którym pojawia się komunikat "insert infuser assembly". Po wyczyszczeniu dystrybutora i jego ponownym zamontowaniu, problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują sprawdzenie działania górnego mikrowłącznika oraz czujnika Halla, a także proponują zwiększenie grubości mielenia kawy jako potencjalne rozwiązanie. Użytkownicy dzielą się doświadczeniami, wskazując, że komunikat pojawia się po zaparzeniu kawy, a nie podczas włączania ekspresu. W końcu jeden z uczestników informuje, że sprzedał urządzenie na części.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA