logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór opon zimowych do traktorka Husqvarna 170/60-8 - alternatywy i porady

norbertsudol 22 Paź 2017 12:26 1683 3
REKLAMA
  • #1 16771509
    norbertsudol
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Witam. Idzie zima, proszę o pomoc w dobraniu nowych opon do ridera Husqvarna. Oryginalne mają rozmiar 170/60-8, ale są to opony typowe na trawnik. W zeszłym sezonie zakładałem łańcuchy jednak przy odśnieżaniu bardzo szybko się ścierają no i jednak trochę niszczą kostkę. Poza tym bardziej przyczepne opony pozwolą mi na koszenie nie tylko gdy jest sucho co jest podstawą u mnie (spore podjazdy).
    Znalazłem chyba fajne opony ale nikt nie jest w stanie mi powiedzieć czy będą pasować (przecież mogą być trochę węższe czy minimalnie wyższe czy niższe). Myślałem też żeby dopasować coś z opon do quada ale różne oznaczenia utrudniają dobór. A opona którą znalazłem w opisie jest z przeznaczeniem właśnie takim.
    Załączniki:
    • Dobór opon zimowych do traktorka Husqvarna 170/60-8 - alternatywy i porady CARLISLE-4-80-8-2PR-NHS-5170111-X-trac.jpg (67.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16772761
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Jeśli z oponami wyszła by lipa, można by ostatecznie próbować przerobić koła od quada do traktorka. Dobry tokarz by to ogarnął.
  • REKLAMA
  • #3 16772925
    norbertsudol
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Raczej nie chciałbym tak ingerować. Rider jest nowy i gwarancja...Może po prosty zaryzykuje i kupie jedną.
  • #4 16773088
    Gunslinger
    Poziom 30  
    Ocena: 461
    Może nie kupuj na allegro, tylko weź koło i jedź do jakiegoś sklepu quadowo/motocyklowego. Niektóre mają całkiem spory asortyment na miejscu. Co do gwarancji o to że koła były odkręcane, to nie powinno przeszkadzać. Przerobiło by się osadzenie felg, nie piasty.
REKLAMA