logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wymienić zatrzask klapy w pralce Polar PTL 2110 D?

signalus 22 Paź 2017 12:36 981 6
REKLAMA
  • #1 16771539
    signalus
    Poziom 7  
    Ocena: 4
    Witam.
    Wczoraj wrzuciłem pranie i zapaliła się lampka "niedomknięta klapa". Jako że nie lubię "szastać pieniędzmi" postanowiłem trochę poszperać. Rozebrałem pralkę, dotarłem do zatrzasku, ale nie wiem jak go wyjąć, żeby czasami nic nie urwać.
    Czy ktoś jest w stanie coś podpowiedzieć w tej kwestii?
    Załączniki:
    • Jak wymienić zatrzask klapy w pralce Polar PTL 2110 D? P1020358 [800x600].JPG (83.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jak wymienić zatrzask klapy w pralce Polar PTL 2110 D? P1020357 [800x600].JPG (89.42 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16771618
    Lodxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 245
    To jest zamek,blokada drzwi.Aby ją wyjąć musisz wcisnąć zatrzask na foto i przesunąć.Jak wymienić zatrzask klapy w pralce Polar PTL 2110 D?
  • REKLAMA
  • #3 16771831
    signalus
    Poziom 7  
    Powiedz mi proszę, czy ten idę dobrą drogą? Oraz czy to ten element jest przyczyną usterki? Czy to się naprawia czy wymienia?
  • REKLAMA
  • #4 16771838
    Lodxx
    Specjalista AGD
    Ocena: 245
    Blokadę się wymienia. Czy coś sygnalizuje oprócz otwartych drzwi? Warto przyjrzeć się też modułowi i najlepiej wymontuj go oraz podeślij zdjęcia.
  • REKLAMA
  • #5 16771915
    signalus
    Poziom 7  
    Wygląda na nie popękany, ale jak potrząsnę to w środku coś maleńkiego lata, to jest nie rozbieralne? Sygnalizuje tylko niedomkniętą klapę, a tak wszystko gra.
  • #6 16772597
    ROBSON33
    Admin grupy AGD
    Ocena: 1713
    signalus napisał:
    Jako że nie lubię "szastać pieniędzmi" postanowiłem trochę poszperać.

signalus napisał:
    Wygląda na nie popękany, ale jak potrząsnę to w środku coś maleńkiego lata, to jest nie rozbieralne? Sygnalizuje tylko niedomkniętą klapę, a tak wszystko gra.

Biorąc pod uwagę powyższe radzę wezwać serwisanta, będzie taniej i bezpieczniej.
  • #7 16772671
    signalus
    Poziom 7  
    Z całym szacunkiem, dla stażu i wiedzy, chcę sam spróbować, gdyby ludzie nie próbowali to by dalej na drzewach siedzieli.
    Pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problem z pralką Polar PTL 2110 D, gdzie zapaliła się lampka "niedomknięta klapa". Po rozebraniu urządzenia dotarł do zatrzasku, ale nie wiedział, jak go wyjąć bez uszkodzenia. Otrzymał wskazówki dotyczące wymiany blokady drzwi, a także sugestie, aby sprawdzić moduł. Użytkownik zauważył, że w blokadzie coś się porusza, co może sugerować uszkodzenie. Mimo rad dotyczących wezwania serwisanta, postanowił samodzielnie spróbować naprawy.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA