logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hotpoint Ariston AQS73D - bęben pralki się nie obraca

Xawi 22 Paź 2017 17:18 3750 3
REKLAMA
  • #1 16772220
    Xawi
    Poziom 7  
    Witam serdecznie!
    Jak mogę dotrzeć do rzeczy, która weszła szczeliną między bęben, a fartuch? Rzecz ta blokuje obroty bębna. Czy jak zdejmę górną pokrywę, to zdołam tą rzecz wyciągnąć? Proszę o pomoc! Dziękuję
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 16772375
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3373
    Xawi napisał:
    Czy jak zdejmę górną pokrywę, to zdołam tą rzecz wyciągnąć?
    Nie. Być może przez otwór po wymontowaniu grzałki lub węża zbiornik - filtr. Czy pralka wcześniej hałasowała na wirowaniu?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 16772387
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    Jeśli pralka z przednim ładowaniem to od góry nic nie zdołasz zdziałać. Sugeruję wykonać odpowiedni haczyk z drutu (wieszak do odzieży) i pogrzebać w zbiorniku przez otwór po wyjętej grzałce...
  • #4 16776120
    Xawi
    Poziom 7  
    Witam serdecznie! Dziękuję bardzo za pomoc! Wykorzystałem po troszeczkę Państwa wskazówki i dodałem swój pomysł i udało się rozwiązać mój problem!
    Najpierw zdjąłem kołnierz - od góry pralki( ściągnąłem górną pokrywę pralki). Następnie drutem w którym na końcu zrobiłem haczyk, który wsunąłem od przodu pralki między bęben a obudowę ,która otacza bęben i po chwilowej penetracji, miejsca w dolnej części obudowy udało się za pomocą haczyka wyciągnąć rzecz. Następnie założyłem kołnierz, założyłem klamrę ściskającą kołnierz na bębnie - od góry i gotowe. Pralka pierze, bęben się okręca.
    Pozdrawiam!
REKLAMA