logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Astra H 1.7 - Wyciek oleju przy turbosprężarce, regeneracja czy inna przyczyna?

szulczyk 23 Paź 2017 14:10 3768 1
REKLAMA
  • #1 16773960
    szulczyk
    Poziom 9  
    Ocena: 3
    Witam,

Mechanik podczas ostatniej naprawy mojej Astry H 1.7 zauważył ,że ze spodu turbosprężarki jest duża nieszczelność i plamy oleju, przez co ubywa go też w silniku.

Od razu stwierdził ,że turbina jest do regeneracji. Zadzwoniłem do jednego z warsztatów ,które się zajmują regeneracją turbosprężarek. Uprzejmy Pan stwierdził ,że ta nieszczelność to wcale nie musi być wina turbosprężarki ,a wielu innych rzeczy. Jakie są wasze doświadczenia? Czy ktoś może polecić dobry warsztat w okolicach lub w samej Warszawie ,kto zdiagnozuje mi czy faktycznie ta turbosprężarka jest do regeneracji czy te wycieki pochodzą nie z niej tylko z czegoś innego?
  • REKLAMA
  • #2 16774065
    Doktorr
    Poziom 35  
    Ocena: 1098
    Umyj silnik w rejonie wycieku np zmywaczem do hamulców. Uruchom silnik zobacz skąd zaczyna cieknąć. Możesz zrobić zdjęcie i zamieścić na forum. Potencjalne źródła to pompa podciśnienia, smarowanie turbiny , powrót oleju z turbiny. Nieszczelny przewód powietrzny turbiny.
REKLAMA