logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Rejestrator GS-M1004NH nie działa podgląd przez Android'a.

jeremiw1 26 Paź 2017 15:09 3645 6
REKLAMA
  • #1 16780823
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Ocena: 19
    Rejestrator ma przekierowane porty:
    TCP - 8101
    HTTP - 1111

Logując się z innego adresu IP będąc w domu, zdalnie wchodzę na antenę Loco M5 przez port 9999. Przez przeglądarkę IE przez port 1111 na wchodzę na rejestrator, nie widać kamer ale działa. Natomiast przez Android (programy XmEYE, gDMSS,SuperLivePro i wiele innych) nie udaje się zalogować przez port 8101, próbowałem również portów 5000 oraz 47299.

Programem FreePortScanner sprawdzałem adres zewnętrzny na, który przekierowane są porty 1111/8101 i porty są otwarte.

Proszę o radę albo jakieś wskazówki. Dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16780906
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Tak, jest zewnętrzny adres IP przez, który zdalnie wchodzę na antenę Loco M5- do niej jest podpięty rejestrator (antena 192.168.123.1, rejestrator 192.168.123.2). Nigdy nie przekierowywałem RTSP i różne rejestratory działały bez problemu ale ok, może tu tkwi problem.

Tak jak pisałem skanowałem porty programem FreeIPScanner, i są one otwarte.
  • #4 16780932
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    jeremiw1 napisał:
    Rejestrator ma przekierowane porty:
    TCP - 8101
    HTTP - 1111

Logując się z innego adresu IP będąc w domu, zdalnie wchodzę na antenę Loco M5 przez port 9999. Przez przeglądarkę IE przez port 1111 na wchodzę na rejestrator, nie widać kamer ale działa. Natomiast przez Android (programy XmEYE, gDMSS,SuperLivePro i wiele innych) nie udaje się zalogować przez port 8101, próbowałem również portów 5000 oraz 47299.

Programem FreePortScanner sprawdzałem adres zewnętrzny na, który przekierowane są porty 1111/8101 i porty są otwarte.

Proszę o radę albo jakieś wskazówki. Dziękuję.

ALe to jest rejestrator od całkowicie innego producenta (longse)
    Tam nie używasz aplikacji jak do starych rejestratorów.

Do nigo aplikacja na androida to FreeIP Pro.

CO do wyświetlania na WWW - używasz IE czy Edge ?
    Próbowałeś używać przeglądarki Pale Moon ?
  • REKLAMA
  • #5 16780943
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Jeśli chodzi o WWW to używam Internet Explorera. Ładuje się wszystko i można się poruszać po menu ale brak obrazu.
    Jeśli użyję Free IP Pro to nadal potrzebuje zewnętrznego adresu IP czy wystarczy jakikolwiek dostęp do internetu ?
  • #6 16781335
    jpl
    Poziom 34  
    Ocena: 223
    Oczywiście że potrzebujesz zewnętrznego adresu IP a dodatkowo musisz przekierować porty w rejestratorze.o chmurze Poczytaj na stronie eltrox. Piszą że chmura na tym rejestratorze nie działa.
  • REKLAMA
  • #7 16783328
    jeremiw1
    Poziom 17  
    Panowie dziękuję za porady, udało mi się uruchomić podgląd na Android przez program Free IP, jednak nadal nie działa mi podgląd na przeglądarce IE (wchodzę ale nie widzę obrazu kamer) oraz na Pale Moon - w ogóle nie mogę się zalogować mimo zainstalowania proponowanej przez stronę logowania na rejestrator wtyczki XVR_WebOCX.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z brakiem podglądu z rejestratora GS-M1004NH na urządzeniach z systemem Android, mimo że porty TCP (8101) i HTTP (1111) są poprawnie przekierowane. Zdalny dostęp do rejestratora przez przeglądarkę Internet Explorer działa, ale nie wyświetla obrazu z kamer. Użytkownik próbował różnych aplikacji na Androida, takich jak XmEYE, gDMSS i SuperLivePro, jednak nie udało mu się zalogować. Po kilku sugestiach, w tym przekierowaniu portu RTSP oraz użyciu aplikacji FreeIP Pro, udało mu się uzyskać podgląd na Androidzie, ale nadal występują problemy z wyświetlaniem obrazu w przeglądarkach. Wskazano również, że do działania chmury na rejestratorze potrzebny jest zewnętrzny adres IP.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA