logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zdemontować stacyjkę, Golf V ? 1.9 2004

golf2syncro 26 Paź 2017 18:53 24972 7
REKLAMA
  • #1 16781212
    golf2syncro
    Poziom 9  
    Ocena: 4
    Witam.
    Jak zdemontować stacyjkę (korpus), Golf V 1.9, 2004, kierownica już ściągnięta. Teraz mam problem bo nie wiem czy trzeba rozwiercić te oryginalne śruby mocujące stacyjkę żeby wyciągnąć całość? Tj. czujnik kąta skrętu i wszystko co jest wokoło stacyjki?
    Z góry dzięki za info.
  • REKLAMA
  • #2 16781381
    zibi581
    Poziom 22  
    Ocena: 174
    Ja robiłem to tak, cienki punktak, młotek i uderzając w śruby odkręcałem w lewo.
  • REKLAMA
  • #3 16781470
    golf2syncro
    Poziom 9  
    Dzięki ;) i po odkręceniu tych śrub wszystko zejdzie z kolumny kierowniczej? Bo rozumiem że nie da się odłączyć stacyjki od np. czujnika kąta skrętu dopóki się tego nie ściągnie z kolumny kierowniczej, nie?
  • #4 16781665
    tadeusz03
    Poziom 10  
    Ocena: 14
    Tu trzeba wiele cierpliwości. Nie ma tajemnej metody tylko ta jaką opisał kolega wcześniej. Czasem odkręci się szybko i bez problemu a czasem traci się cierpliwość. Nic tylko życzyć powodzenia co niniejszym czynię.
  • #5 16781798
    T5
    Admin grupy Samochody
    Ocena: 4158
    golf2syncro napisał:
    bo rozumiem że nie da sie odłączyć stacyjki od np czujnika kąta skrętu dopóki się tego nie ściągnie z kolumny kierowniczej, nie ?

Nie trzeba demontować żadnej stacyjki.
    Sterownik kolumny kierowniczej zdemontuj i zejdzie wszystko co chcesz.
  • REKLAMA
  • #6 16781802
    golf2syncro
    Poziom 9  
    Moim celem jest wyciągnięcie stacyjki.
  • REKLAMA
  • #8 16781827
    golf2syncro
    Poziom 9  
    dzięki będę jutro działał w temacie

Podsumowanie tematu

✨ Aby zdemontować stacyjkę w Golfie V 1.9 z 2004 roku, należy najpierw odkręcić oryginalne śruby mocujące. Użytkownicy sugerują użycie cienkiego punktaka i młotka do odkręcania śrub w lewo. Po ich usunięciu, stacyjka powinna łatwo zejść z kolumny kierowniczej, jednak wymaga to cierpliwości. Alternatywnie, można zdemontować sterownik kolumny kierowniczej, co również umożliwi dostęp do stacyjki. W przypadku trudności z oryginalnymi śrubami, zaleca się użycie przecinaczka, co ułatwi ich usunięcie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA