logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Vw Golf 4 wykrzyknik na desce - Czerwona kontrolka (!) .

Tomol94 06 Lis 2017 18:36 67578 9
REKLAMA
  • #1 16805498
    Tomol94
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam. Posiadam Golfa 4 1.9 tdi. Gdy przejade parę metrów zapala mi się kontrolka z wykrzyknikiem na czerwono(!) , 3 razy piszczy i potem już tylko miga. Płynu hamulcowego mam dobry poziom, Klocki mam nowe. Od hamulca ręcznego mam odzdzielna kontrolke (p). Dodam jeszcze, że pali mi się ABS - czy to może wpływ na coś z Absem czy co innego ,? POZDRAWIAM.
  • REKLAMA
  • #2 16805562
    Chupacabra
    Poziom 33  
    Ocena: 865
    Tomol94 napisał:
    Dodam jeszcze, że pali mi się ABS - czy to może wpływ na coś z Absem czy co innego? .

Jak najbardziej. Auto po przekroczeniu prędkości 20 km/h zgłasza błąd systemu ABS. Doprowadzić system do porządku i wszystko wróci do normy.
  • #3 16805915
    Eidems
    Poziom 29  
    Ocena: 253
    Tomol94 napisał:
    Witam. Posiadam Golfa 4 1.9 tdi. Gdy przejade parę metrów zapala mi się kontrolka z wykrzyknikiem na czerwono(!) , 3 razy piszczy i potem już tylko miga. Płynu hamulcowego mam dobry poziom, Klocki mam nowe. Od hamulca ręcznego mam odzdzielna kontrolke (p). Dodam jeszcze, że pali mi się ABS - czy to może wpływ na coś z Absem czy co innego ,? POZDRAWIAM.

Miałem podobnie, a rozwiązanie prozaiczne, stary bezpiecznik miał słaby styk, wymieniłem na nowy i działa do dzisiaj.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 16806481
    Tomol94
    Poziom 6  
    Eidems napisał:
    Tomol94 napisał:

Miałem podobnie, a rozwiązanie prozaiczne, stary bezpiecznik miał słaby styk, wymieniłem na nowy i działa do dzisiaj.

Chodzi Ci o te trzy bezpueczniki 30A na akumulatorze ?
  • #6 16806490
    mod22
    Poziom 28  
    Ocena: 312
    Sprawdź olej. Poziom oraz kiedy wymiana.

Moderowany przez CameR:

Reg. 3.1.11. Nie wysyłaj wiadomości, które nic nie wnoszą do dyskusji.

• REKLAMA
  • #7 16806498
    Tomol94
    Poziom 6  
    mod22 napisał:
    Sprawdź olej. Poziom oraz kiedy wymiana.

Olej w silniku nie ma nic wspólnego z ukladem hamulcowym, a ta kontrolka sugeruje coś własnie z ukladem hamulcowym.
  • #8 16806547
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2236
    A jaki problem zrobić diagnostykę, a nie zgaduj zgadula.
  • #10 16806720
    psilos1
    Poziom 32  
    Ocena: 874
    Sprawdz nie tylko bezpieczniki na akumulatorze ale samą skrzynkę-czesto wypalają sie styki

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kontrolką wykrzyknika w VW Golfie 4 1.9 TDI, która zapala się po przejechaniu kilku metrów, a także świecącą kontrolką ABS. Użytkownicy sugerują, że problem może być związany z systemem ABS, zasilaniem modułu lub czujnikami prędkości kół. Wskazano również na możliwość uszkodzenia bezpieczników oraz konieczność diagnostyki komputerowej, aby zidentyfikować źródło problemu. Wymiana starych bezpieczników na nowe również została zasugerowana jako potencjalne rozwiązanie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA