logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Quad 110. Gdy się rozgrzeje to schodzić z obrotów i zaczyna gasnąć ?

Janoxd203 06 Lis 2017 21:24 15777 21
REKLAMA
  • #1 16806029
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Ocena: 13
    Witam tak jak w temacie posiadam quada 110 ATV na zimnego jak i na ciepłego z lekka ciężko pali to jest jeden problem / a drugi problem to quada pochodzi z 10 min i gdy się rozgrzeje to spada z obrotów i Wogle nie chce się zebrać na wysokie ale gdy poczekam dwie minuty i próbuje go znowu zapalić to chodzi normalnie przez 2-3 min i znowu ten sam objaw w czym może być problem ????
  • REKLAMA
  • #3 16806189
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Gaźnik był czyszczony od a do z moim zdaniem gaźnik w takim przypadku nie ma chyba większego wpływu. Bo quad na zimnego chodzi i jeździ normalnie ale gdy się rozgrzeje to już cenzura. Ledwo co utrzymuję wolne obroty a jak zgaśnie i poczekam tak dwie min to quad przez chwilę chodzi normalnie a potem znowu ten sam problem proszę pomóżcie

Moderowany przez T5:

3.1.13. Dbaj o poprawność językową i zachowuj zasady netykiety.

• REKLAMA
  • #5 16806514
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Ocena: 299
    Proponuje sprawdzić moduł zapłonowy , ustawienie rozrządu i luz na zawrach jeśli będą za ciasno ustawione zawory to będzie ciężko palił na zimnym a po nagrzaniu będzie słaby.
  • #6 16806606
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Świece wymieniałem na nową i na dwóch tak samo chodzi moduł kupiłem nowy odblokowany jedynie co to mogę mieć trochę za mały luz na zaworach zaraz to sprawdzę
  • #7 16806659
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Wiele osób sobie olewa luz na zawrach skoro silnik jako tako działa ale to bardzo ważne ustawienie . Mam kolegę który na złe ustawionych zaworach jeździł prawie cały sezon , do póki nie mógł wyjechać pod górkę bo silnik robił się bardzo słaby . Po ustawieniu odpowiednich luzów na zawrach silnik odzyskał moc i nawet dużo lepiej palił na zimnym.
  • #8 16806747
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Powiem tak byłem sprawdzić luz na zaworach i jest dobry. Odpaliłem quada i dodam jeszcze że quada ogólne ciężko odpala. Pochodził z 5 min i zgasł i jak nie od czekam 2-3 min to nie odpali

Dodano po 8 [minuty]:

Aha i jeszcze dodam gdy zgaśnie i jakimś cudem odpali to przerywa i nie wchodzi na obroty
  • #9 16806852
    Dawidtv
    Poziom 7  
    Ocena: 6
    Być morze gdy silnik się nagrzewa to tłok puchnie (teraz chińczycy wykorzystują bardzo złe materiały dzięki nim produkty są bardzo tanie)
    A i spróbuj w ciemności popryskać wodą przewód wysokiego napięcia. Gdy będzie świecił to jest do wymiany
    Pozdrawiam!!
  • REKLAMA
  • #10 16806972
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Tłok raczej od nowości nie był wymieniany a i 10 min temu założyłem nową cewkę vn z kablem i dalej to samo
  • #11 16806999
    rafcio_21
    Poziom 29  
    W takim razie odpal go rozgrzej aż zgaśnie i wtedy sprawdź czy jest iskra i czy jest odpowiednia błękitna czy taka różowa lekko widoczna . Sprawdź też jakiego koloru jest świeca (okopcona na czarno ,czy kolor kawowy).
  • #13 16807386
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Tak jest dobrze przykręcona a teraz do tego już Wogle nie chce odpalić tylko jak wleje paliwo do cylindra i jak odpali to będzie tak długo chodził aż do starego problemu
  • #14 16807588
    rafcio_21
    Poziom 29  
    To z tego wychodzi ze masz problem z gaznikiem źle ustawiony poziom pływaka i brakuje mu paliwa a jak ściągniesz wężyk z paliwa od gaźnika to paliwo leci w miarę szybko i drugie pytanie czy masz w korku zbiornika paliwa taka malutką dziurkę żeby się zbiornik odpowietrzał . Jak juz będzie nagrzany silnik odkręć korek od zbiornika i zobaczysz czy silnik będzie dłużej pracował.
  • #15 16807705
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Już próbowałem z tym korkiem nic to nie dało. Zadodatek teraz bez mojej pomocy Wogle nie odpali chodzi mi oto że jak nie wleje paliwa do cylindra to nie odpali a jak odpali to ładnie chodzi ma wolne obroty i tp ale co z tego jak pochodzi 3-4 min aż się rozgrzeje i zaczyna wariować
  • #16 16807987
    rafcio_21
    Poziom 29  
    Nic nie odpisałeś co z iskrą jak zgaśnie i jak wygląda sprawa ze świecą czy mokra czy sucha. Sprawdź też czy jest odpowiednia ilość paliwa w gaźniku w momencie jak zgaśnie. Ja kiedyś męczył em się z takim quadem kolegi kilka dni palił ale nie wkręcał się dobrze na obroty i winnym był nowy moduł zapłonowy.
  • #17 16808324
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Powiem tak ani razu nie zauważyłem zęby świeca była mokra ale zauważyłem że jest okopcona ? A świeca ma dobrą iskrę mam 3 i każda ma taką samą I jeszcze coś wcześniej zapomniałem ważnego dodać na ssaniu ani razu mi nie odpalił nawet na zimnego ??

Dodano po 1 [minuty]:

Właśnie ostatnio kupiłem nowy odblokowany moduł bo na starym nie chciał odpalić
  • #19 16809037
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Dlatego proszę o pomoc bo nie mam mogę sobie poradzić i nwm co mogę kupić
  • REKLAMA
  • #21 16810564
    Janoxd203
    Poziom 7  
    Już się bawiłem w to. Jutro kupię jeszcze jeden nowy moduł bo podejrzewam że nowy co kupiłem może psuć sprawę

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problemy z quadem 110 ATV, który ma trudności z uruchomieniem zarówno na zimno, jak i na ciepło. Po około 10 minutach pracy silnik spada z obrotów i gaśnie, a ponowne uruchomienie jest możliwe tylko po odczekaniu kilku minut. W odpowiedziach sugerowane są różne przyczyny, takie jak niewłaściwe ustawienie gaźnika, problemy z świecami zapłonowymi, modułem zapłonowym oraz luzem na zaworach. Użytkownik wymienia, że gaźnik był czyszczony, a świece i moduł zapłonowy są nowe. Wskazano również na możliwość problemów z poziomem paliwa w gaźniku oraz na konieczność sprawdzenia iskry po zgaśnięciu silnika. Użytkownik planuje zakup nowego modułu zapłonowego w celu dalszej diagnostyki.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA