logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

De'Longhi ESAM 2600 - Zupełnie jakby robił kawę, ale kawa nie leci...

donelbaron 09 Lis 2017 10:23 2133 2
REKLAMA
  • #1 16811205
    donelbaron
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    Hej 3 tygodnie temu kupiłem używany De'Longhi ESAM 2600, wczoraj przestał działać.

Po wciśnięciu przycisku do robienia kawy sprawia wrażenie zupełnie jakby robił kawę, jednak nic nie wylatuje z ekspresu. Tak samo przy próbie odkamieniania, może 10 kropli płynu przez ekspres. Żadna kontrolka alarmowa się nie pali, ekspres mieli kawę, nagrzewa się z tył obudowy, ale w momencie jak robienia kawy nic nie wylatuje.

Dzwoniłem do serwisu człowiek powiedział mi żeby włożyć zaparzacza do gorącej wody. Wkładałem, czyściłem ale to nie pomaga. Jakieś inne pomysły? jak można sprawdzić czy pompka ciśnieniowa jest sprawna? Czy pompka ciśnieniowa jest używana przy zaparzaniu kawy czy tylko do spieniania mleka?
  • REKLAMA
  • #2 16812349
    nioop

Specjalista AGD
    Ocena: 3336
    Pracę pompy wyraźnie słychać podczas jej pracy..
    Sytuacja z zaparzacza o której wspomniał serwis mija się z celem, mogła by to średnio skutkować ale przy komunikację błędu.

Teraz pytanie czy w pojemniku na fusy są krążki z kawy ? Mokre, suche ? A może sama woda pojawia się po próbie zrobienia kawy ?
    Konto firmowe:
    Kawa i Naprawa - Serwis AGD
    Powstańców Śląskich 63, Warszawa, 01-355 | Strona WWW: https://www.kawainaprawa.eu
  • #3 16812392
    donelbaron
    Poziom 15  
    Ocena: 25
    w zasadzie ostatnie 3 godziny spedziłem z tym ekspresem więc potrafie odpowiedzieć na wiekszość pytań.
    1. Pompa jest sprawna, wyjałem ją, wsadziłem rurke do wody, podłączyłem napięcie, pompowała wodę.
    2. Włozyłem pompe z powrotem do ekspresu ale zamiast podłączać do napiecie z ekspresu , podalem sam napiecie, pobierala wode z pojemnika, nic nie jest zapchane pomiedzy pojemnikiem na wode a pompą.
    3. Dmuchałem w rurke za pompą, jest drożna.

Objawy co się dziaje.
    Włączam ekspres, rozgrzewa się , pare kropel wypłynie z dyszy, jednak już przy próbie zrobienia kawy zaczyna sie kłopot.

Po naciśnięciu guzika, młynek mieli kawę, a następnie włącza się pompa, jednak kawa nie leci.
    W momencie kiedy ekspres powinien przestać robić kawę, słychać delikatną próbe zaprzestania oraz pompa ponownie się włącza i już tak w nieskoczoność, trzeba anulować robienie kawy.
    Krążki zużytej kawy pojawiają się w pojemniku na śmieci, są bardzo lekko wilgotne.
REKLAMA