logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Wymiana przycisków w kontrolerze DJ MIXAGE IE MK2 - jakie parametry?

Hambubu787 10 Lis 2017 22:52 663 3
REKLAMA
  • #1 16814785
    Hambubu787
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Witam! Kupiłem kontroler MIXAGE IE MK2. Okazuje się ,że przycisk strasznie ciężko działa i myślę nad jego wymianą i chciałbym zapytać czy wymiana pomoże i czy mogę wstawić taki przycisk jak na zdjęciu niżej. Ogólnie przyciski wyglądają bardzo podobnie tylko kolory inne, ale nie wiem czy mają one jakieś parametry i czy mogę obojętnie jaki przelutować. Wie ktoś może jak taki przycisk się nazywa gdyby zaszła potrzeba wymiany kolejnych i jeżeli to możliwie. Żółty od kontrolera a czarny znalazłem w domu. Dodaję w załączniku

• REKLAMA
  • #2 16814816
    krychu0505
    Poziom 21  
    Ocena: 114
    Są to tact switch'e, kolor nie ma większego znaczenia, ważna w tym wypadku jest wysokość główki przełącznika. Wymiana może pomóc, z czasem blaszka w środku przełącznika traci swoje właściwości sprężyste i nie działa on jak powinien.
  • REKLAMA
  • #3 16814820
    Hambubu787
    Poziom 6  
    Ocena: 4
    Ten żółty ma chyba nóżki na bokach a ten czarny na środku także chyba nie spasuje mi to do środka tego kontrolera. Dostanę w sklepie elektronicznym coś takiego?
  • #4 16814874
    krychu0505
    Poziom 21  
    Ocena: 114
    Jeśli to jakiś sklep z częściami to na pewno. ;)
REKLAMA