logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stacja Multimedialna KARMAX 7020A - Win CE?

pablo95 13 Lis 2017 21:40 7155 6
REKLAMA
  • #1 16821380
    pablo95
    Poziom 9  
    Ocena: 8
    Marka: KARMAX
    Model: 7020A

Na początku przepraszam jeśli wybrałem nie odpowiedni dział i prosze moderatora o wyrozumiałości ewentualne przerzucenie tematu do właściwego działu.

Kupiłem niedawno stację multimedialną KARMAX 7020A (dokładnie na tej stronce: http://www.karmax.pl/stacja-multimedialna-karmax-gps-2din)

Stacja bazuje na systemie operacyjnym WINDOWS CE . Na poniższym zdjęciu wszytskie dane jakie stacja wyświetla na temat systemu:

Wszystko fajnie pięknie śmiga tylko w momencie gdy chcę wejść w "ustawienia fabryczne" (prosze nie mylić z resetem fabrycznym) stacja prosi mnie o kod którego od sprzedającego nie mogę dostać.

Moje pytanie brzmi czy miał ktoś styczność z tego typu tanim sprzętem, albo może w jakikolwiek sposób pomóc mi odblokować wejście do tych ustawień. Wiem że mogę namieszać w oprogramowaniu, i stracić gwarancję ale wszystko co będę robił będzie na moje ryzyko + muszę jakoś wgrać zamiast WinCE androida.

Stacja Multimedialna KARMAX 7020A - Win CE?Stacja Multimedialna KARMAX 7020A - Win CE?Stacja Multimedialna KARMAX 7020A - Win CE?

z góry dziękuję za wszelką pomoc.

ps. a od razu mówię że przeszukałem neta i nic niestety nie znalazłem.
  • REKLAMA
  • #2 16821682
    1st
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Raczej nie uda Ci się zamiast WinCE wgrać Androida :-(
  • REKLAMA
  • #3 16821690
    pablo95
    Poziom 9  
    W między czasie wyczytałem że istnieje emulator androida który na Windowsie emuluje wszystkie funkcje robocika ale żeby spróbować go odpalić i tak muszę odblokować wieCe bo obecnie wszystkie próby odpalenia tego kończą się powrotem do oryginalnego menu softa pracującego obecnie.

Nazwa emulatora to "memu".
  • REKLAMA
  • #4 16822623
    1st
    Poziom 23  
    Ocena: 168
    Nie zainstalujesz tego "Memu" na WindowsCE.
  • REKLAMA
  • #5 16822660
    pablo95
    Poziom 9  
    To najwyżej się się uda, ale i tak mógłby ktoś pomoc z tym kodem?
  • #6 16914062
    RPAS
    Poziom 28  
    Ocena: 235
    Witam kod standardowy który powinien zadziałać to, 0000 jeżeli nie to można użyć drugiego kodu do parowania urządzeń po bluetooth , 000000 tak przynajmniej podają w manualu do tego sprzętu .
  • #7 16914411
    pablo95
    Poziom 9  
    Problem rozwiązany. dzieki za pomoc

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zakupił stację multimedialną KARMAX 7020A działającą na systemie Windows CE i napotkał problem z dostępem do ustawień fabrycznych, które wymagają kodu. Po kilku odpowiedziach, użytkownik dowiedział się, że standardowe kody to 0000 lub 000000, co pomogło w rozwiązaniu problemu. W dyskusji poruszono również temat emulacji Androida na Windows CE, jednak potwierdzono, że instalacja emulatora "Memu" na tym systemie nie jest możliwa.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA