logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dell 7577 - Brak dźwięku w TS3 przy użyciu słuchawek Bluetooth JBL E25BT

Bandit6 22 Lis 2017 07:19 999 3
REKLAMA
  • #1 16840993
    Bandit6
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Witam,

Przy podłączeniu słuchawek bluetooth (JBL E25BT) oraz połączeniu się na serwer team speak automatycznie wyłącza mi się dźwięk w laptopie (w grach, przeglądarce itp.).
    Przy wyłączonym programie wszystko działa jak należy (Słuchawki i głośniki działają).
    Na glosnikach mogę rozmawiać jednocześnie przez team speaka i słyszę wszystkie dźwięki.
    Problem pojawia się tylko w przypadku słuchawek.
    Na forum pojawiał się identyczny temat dwa lata temu. Wtedy rozwiązaniem były sterowniki. Niestety ja nie mam pojęcia, gdzue mógłbym takie znaleźć do moich słuchawek.
    Rzeczy, które robiłem:
    Aktualizowalem oprogramowanie przez driver booster
    Uruchamiałem ts3 jako administrator
    Zmieniłem zgodność programu
    Grzebałem w opcjach team speak i w panelu sterowania.
    Wszystko na nic.

Może macie jakieś pomysły?
  • REKLAMA
  • #2 16841017
    kiss39
    Poziom 39  
    Ocena: 635
    Witam kolegę.

Kwestia ustawienia na pasku zadań. GŁOSNIK. W laptopach sa dwie opcje dźwięku zewnętrzny i wewnętrzny. Jak umieszcza się wejście od słuchawek to dźwięk zewnętrzny moze byc blokowany lub nie to kwestia ustawień -musisz sie pobawić. Laptopy i komputery DELL oferują sprawdzenie komponentów elektronicznych za pomocą wbudowanego programu diagnostycznemu o nazwie ePSA i PSA Rozwiązywanie problemów sprzętowych przy użyciu diagnostyki wbudowanej i online (kody błędów ePSA lub PSA)
    Diagnostykę eSPA i PSA uruchamia się za pomoca F12 zaraz po pojawieniu sie loga >>> DELL

Powodzenia.
  • REKLAMA
  • #3 16841024
    atomic99
    Poziom 34  
    Ocena: 338
    Do słuchawek Bluetooth nie potrzebne są sterowniki one tylko odbierają sygnał, nie są fizycznie podłączone do komputera.

To są najnowsze sterowniki do karty muzycznej z 31 sierpnia 2017:
    https://downloads.dell.com/FOLDER04462732M/1/...o-ALC3246-Driver_0033M_WIN_6.0.1.8166_A00.EXE

Ewentualnie możesz jeszcze zaktualizować sterowniki do Bluetooth i WiFi
    https://downloads.dell.com/FOLDER04306362M/1/...-Bluetooth-Driver_0HCDC_WIN_19.60.0.3_A06.EXE
    https://downloads.dell.com/FOLDER04398427M/2/...-8265-WIFI-Driver_4C2PC_WIN_19.70.1.1_A08.EXE
  • #4 16842700
    Bandit6
    Poziom 8  
    Ocena: 5
    Niestety Panowie, nic nie pomogło.

Sterowniki mam aktualne, a diagnostyka też nic nie dała.
    Pokażę screen jak to wygląda.
    W team speaku gdy kliknę "odtwórz dźwięk testowy" i mam włączony np, filmik na youtube to mi znika dźwięk. Jak odznaczę "odtwórz dźwięk testowy" to dźwięk się od razu pojawia...
    Tryb odtwarzania i urządzenie odtwarzania też zmieniałem (podaję podglądowy screen, żebyście wiedzieli o co mniej więcej chodzi).

Kolejna zależność.
    Gdy leci film na youtubie (normalnie, w jakości HD, bez żadnych lagów) i klikam "połącz z serwerem" na team speaku, to filmik na youtubie automatycznie zatrzymuje się i zaczyna się buforować. Po chwili jest komunikat "jeśli odtwarzanie się zaraz nie zacznie spróbuj ponownie uruchomić urządzenie". Wychodzę z serwera na team speaku i wszystko wraca do normy, filmik śmiga w HD.
    Ręce opadają.

W menadżerze zadań zauważyłem, że w trzech przypadkach w zakładce szczegóły jest oznaczenie "punk końcowy audio". Tylko nie mam pojęcia co to znaczy.
    Próbowałem też wyłączać te urządzenia w menadżerze zadań, ale bez skutku.
REKLAMA