Mam telefon Nokia 6310i który wpadł do połowy w wodę. Odałem gościowi do naprawy i motyw jest taki(nadmienie iż mam drugi taki telefon i dlatego jestem zorientowany w brakach):
- nic nie działa, ani płytka ani wyświetlacz.
- brak takiego plastiku z napylonym metalem - podejrzewam że to jakiś ekran
- brak głośniczka do dżwięków ostrzegawczych
- brak baterii na klawiaturze
- uszkodzona gumka pod głośniczek do słuchania
- pogięte ekrany z siatki metalowej
i jeszcze kilka usterek, telefon nigdy wcześniej nie był w naprawie, więc sprawcą tych niedociągnięć musi być w/w gościu.
I tutaj mam pytanie zasadnicze - czy jest możliwa identyfikacja płyty z odczytanych oznaczeń co do daty np. produkcji ?? To samo dotyczy wyświetlacza. W moim starszym fonie jest taki nr AT&S 8.2 , natomiast w tym uszkodzonym jest 6.2 - który jest starszy.
Jeżeli ktoś jest zorientowany to proszę o informację, jak zidentyfikować datę produkcji tej płyty i wyświetlacza. może da się zidentyfikować płytę po obudowie, może IMEI coś powie ???
- nic nie działa, ani płytka ani wyświetlacz.
- brak takiego plastiku z napylonym metalem - podejrzewam że to jakiś ekran
- brak głośniczka do dżwięków ostrzegawczych
- brak baterii na klawiaturze
- uszkodzona gumka pod głośniczek do słuchania
- pogięte ekrany z siatki metalowej
i jeszcze kilka usterek, telefon nigdy wcześniej nie był w naprawie, więc sprawcą tych niedociągnięć musi być w/w gościu.
I tutaj mam pytanie zasadnicze - czy jest możliwa identyfikacja płyty z odczytanych oznaczeń co do daty np. produkcji ?? To samo dotyczy wyświetlacza. W moim starszym fonie jest taki nr AT&S 8.2 , natomiast w tym uszkodzonym jest 6.2 - który jest starszy.
Jeżeli ktoś jest zorientowany to proszę o informację, jak zidentyfikować datę produkcji tej płyty i wyświetlacza. może da się zidentyfikować płytę po obudowie, może IMEI coś powie ???