siemka.... mam pare problemów
i pytań...
i jak byście mogli to prosze o pomoc bo chcem zrobić skaner dyskotekowy, a mój kolega laser dyskotekowy... tylko zabardzo nie wiemy za co sie zabrać
wiec jak możecie to podeślijcie jakieś ciekawe i proste pomyśły. z góry dzieki...
pare pytań
1.
Jak zrobić proste sterowanie silnikiem krokowym??? i mam jeszcze jeden problem bo mam 2 silniki krokowe ze starych stacji dyskietek i one mają 5 wyjść... a widzialem tylko schematy ( i to jeszcze niedokladne ) na silniki z 6 wyjsciami. ale mam jeszcze 1 silnik krokowy z 6 wyjściami...
2.
jakie dać żarówke do skanera i jakie soczewki dać żeby dobre światło przechodziło przez tarcze kolorów i gobo a później w lusterko i np. na ściane ( żeby dobry efekt był)
3.
Jak ustawić lusterka i silniki w laserze aby dawały dobry efekt... (bo mój kumpel najpierw przyczepił lusterko do silnika pod kątem i jak zaświecił to tylko mu kółko wyszło... to potem pobił lusterko na pare kawałków i mu wyszło 3 kółka - niepełne) i właśnie nie wiem jak zrobić aby był dobry efekt laserem
podsyłajcie jakies dobre i proste pomysły... z góry dziekuje
i jak byście mogli to prosze o pomoc bo chcem zrobić skaner dyskotekowy, a mój kolega laser dyskotekowy... tylko zabardzo nie wiemy za co sie zabrać
pare pytań
1.
2.
3.
podsyłajcie jakies dobre i proste pomysły... z góry dziekuje