Witam, posiadam nowe kaloryfery oraz nowe zawory i głowice jak na zdjęciu. Fachowiec zakładał wszystko w sezonie letnim więc nie było jak sprawdzić ustawienia głowicy, cały czas były na 5. Aktualnie pojawiły się większe mrozy i spółdzielnia dołożyła do pieca i pojawił się problem bo głowica jak ustawiona na OFF oraz na poziomach 1,2,3 to kaloryfery zimne całkowicie a wystarczy że przekręcę trochę ponad 3 to już zaczynają grzać i to strasznie mocno (brakuje poziomów letni i słabo ciepły).
Jak mogę samemu wykalibrować głowice? Po ściągnięciu głowicy widać że pierścień ma położenie maksymalne (cyfra 7 na kresce która zaznaczyłem strzałką). Czy ta kreska wyryta na zaworze to jest właśnie ten punkt orientacyjny, czy należy opierać się na innym punkcie? Jeśli na innym to który to. Jaką wartość pierścienia ustawić na ww. punkcie orientacyjnym i jak później założyć głowice aby było dobrze?
Głowica jak na foto 1 z wartością OFF czy głowica jak na foto 2 z wartością maksymalna?

Jak mogę samemu wykalibrować głowice? Po ściągnięciu głowicy widać że pierścień ma położenie maksymalne (cyfra 7 na kresce która zaznaczyłem strzałką). Czy ta kreska wyryta na zaworze to jest właśnie ten punkt orientacyjny, czy należy opierać się na innym punkcie? Jeśli na innym to który to. Jaką wartość pierścienia ustawić na ww. punkcie orientacyjnym i jak później założyć głowice aby było dobrze?
Głowica jak na foto 1 z wartością OFF czy głowica jak na foto 2 z wartością maksymalna?