logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nie mogę otworzyć odzyskanych zdjęć JPG z telefonu, pliki są uszkodzone

napoli 08 Gru 2017 00:02 999 7
REKLAMA
  • #1 16875481
    napoli
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Witam,
    pozwolę się podpiąć pod temat, aby nie zakładać nowego...

Moderowany przez dt1:

A ja sobie jednak pozwolę ten post wydzielić do osobnego tematu, żeby nie robić bałaganu w czyimś temacie.

U mnie ten sam problem, zdjęcia robione były telefonem, po zrobieniu były widoczne, a potem samoistnie zaczęło być jak u kolegi.
    Zdjęcia zostały odzyskane z karty, mam je zapisane na komputerze. Są informacje, ile zawiera dany plik (np. 4,13 MB), ale otworzyć ich nie mogę- identyczny problem.
    Ktoś mógłby w ogóle zobaczyć po załączniku czy da się coś z tym zrobić?
    Będę bardzo wdzięczna!

Pozdrawiam i póki co dziękuję.
    Załączniki:
    • Odzyskane.zip (23.85 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16875604
    napoli
    Poziom 8  
    dt1 napisał:
    Z tych plików nic Kolega nie odzyska.

Kolega czy ja? Bo ja jestem kobietą i nie wiem, o kogo teraz chodzi... ;)
  • #4 16875614
    dt1
    Admin grupy komputery
    Ocena: 8203
    I dlatego zakłada się nowy temat ze swoim problemem. Posty wydzieliłem do osobnego wątku i proszę tak robić w przyszłości.

A Koleżanka ze swoich plików również nic nie odzyska. Można próbować odzyskiwać te zdjęcia z nośnika, na którym były nagrane wcześniej.
  • REKLAMA
  • #5 16875625
    napoli
    Poziom 8  
    dt1 napisał:
    I dlatego zakłada się nowy temat ze swoim problemem. Posty wydzieliłem do osobnego wątku i proszę tak robić w przyszłości.

A Koleżanka ze swoich plików również nic nie odzyska.

Ok dziękuję :)

Pierwszy raz się z tym spotykam na forum, aby mile widziane było zakładanie nowego tematu, a nie podpisanie pod ten sam już istniejący problem.
    Będę pamiętać.
  • #6 16875701
    pidar
    Spec od pamięci masowych
    Ocena: 3564
    napoli napisał:
    Zdjęcia zostały odzyskane z karty ...

Uściślijmy to -> jaka to karta (producent, wielkość w "GB", historia zakupu) :?:
    Model telefonu też podaj.
  • REKLAMA
  • #7 16876030
    napoli
    Poziom 8  
    pidar napisał:
    napoli napisał:
    Zdjęcia zostały odzyskane z karty ...

Uściślijmy to -> jaka to karta (producent, wielkość w "GB", historia zakupu) :?:
    Model telefonu też podaj.

Karta Kingstona 32g micro SD z adepterem.
    Zakupiona na ebay, teoretycznie jako oryginalna. Teoretycznie, bo z oryginalna nie powinno sie nic dziac.
    Zlozylam reklamacje, po miesiacu uzytkowania, dostalam zwrot, a karte kazano mi sobie zachowac, czyli sprzedawca dobrze wiedzial, ze sprzedaje fake... Cena byla taka jak za oryginal.
    Telefon Samsung Galaxy s7.
  • #8 16876120
    blur
    Poziom 22  
    Ocena: 58
    Karta fake, nadpisuje stare pliki nowymi bo jej pojemność to pewnie 8G ale sprytny soft pokazuje 32G oraz wielkość starych plików, przerabiałem to i dlatego już nie kupuję kart KINGSTONE bo są najczęściej podrabianymi kartami na świecie.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkowniczka zgłasza problem z otwieraniem odzyskanych zdjęć JPG z telefonu, które po zapisaniu na komputerze okazują się uszkodzone. W odpowiedziach sugeruje się, że pliki mogą być nieodwracalnie uszkodzone, a także wskazuje na możliwość, że karta pamięci, z której zdjęcia zostały odzyskane, jest podróbką. Użytkowniczka podaje, że używa karty micro SD Kingston o pojemności 32 GB, zakupionej na eBay, która mogła być fałszywa. Inny uczestnik dyskusji ostrzega przed podróbkami kart Kingston, które mogą nadpisywać stare pliki nowymi, co prowadzi do utraty danych.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA