logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

DeLonghi ECAM 22.110 - przerywa proces robienia kawy

cinekzgz 11 Gru 2017 15:03 5298 2
REKLAMA
  • #1 16883674
    cinekzgz
    Poziom 2  
    Witam.
    Posiadam od pół roku ekspres DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Wszystko działało dobrze aż do pewnego czasu, tzn gdy włączę ekspres to na początku podgrzewa wodę i przeprowadza proces płukania, ale podczas tego procesu lub podczas robienia kawy gdy słychać pracę windy, to tacka na fusy oraz pojemnik na skropliny sam wysuwa się na ok 2-3 mm i przerwany zostaje proces robienia kawy lub płukania. Wygląda na to, że winda gdy zjeżdża to wysuwa tackę wraz z pojemnikiem tak jakby go wypychała i trzeba wtedy dopchać, żeby proces był kontynuowany. Spotkał się ktoś z czymś takim?
    Na zdjęciu 3 i 4 widać ten element który za bardzo zjeżdża i wypycha tackę. Wychodzi na to, że coś się rozregulowało ponieważ wcześniej taka sytuacja nie występowała. Da się to samemu naprawić?
    Dorzuciłem filmik, widać jak tacka się wysuwa.

Pozdrawiam
    Załączniki:
    • DeLonghi ECAM 22.110 - przerywa proces robienia kawy 4.jpg (736.44 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • DeLonghi ECAM 22.110 - przerywa proces robienia kawy 3.jpg (721.05 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • DeLonghi ECAM 22.110 - przerywa proces robienia kawy 2.jpg (824.68 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • DeLonghi ECAM 22.110 - przerywa proces robienia kawy 1.jpg (520.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16888901
    hurtovnik32
    Poziom 20  
    Ocena: 219
    Co mogę polecić na początek to oczyścić dokładnie komorę zaparzacza z resztek kawy oraz oczywiście sam zaparzacz..Jeśli nie pomoże a express jest na gwarancji to serwis.Prawdopodobnie coś z przełącznikami krańcowymi,czujnikiem halla lub magnesami na kole napędzającym zespół zaparzający.
  • #3 16917310
    cinekzgz
    Poziom 2  
    Ekspres oddany do serwisu. Dam znać co było przyczyną jak naprawią.

Witam. Dziś odebrałem ekspres z serwisu. Wymieniony został zespół napędowy.
    Temat do zamknięcia.
    Pozdrawiam
REKLAMA