logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka

zgryzio 15 Lut 2020 16:47 2832 6
REKLAMA
  • #1 18472600
    zgryzio
    Poziom 2  
    Ocena: 2
    Dziś mi zaniemógł ekspres DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110. Do czego jest środkowy wylot zaworka zaznaczonego na niebiesko? Powinien być drożny, czy nie? Szukam dziś od rana przyczyny braku drożności. Kawa mieli się, woda startuje, po czym słychać że cały proces cichnie i wywala błąd na wyświetlaczu. Oczywiście odpad kawy jest mokry i wody trochę jest w tacce.
    Dzięki za wyrozumiałość.
    DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 18472783
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 630
    Zawór bezpieczeństwa. Normalnie zamknięty, otwiera sie gdy ciśnienie wzrośnie ponad norme.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 18473514
    zgryzio
    Poziom 2  
    Dzięki za info za info odnośnie zaworu bezpieczeństwa.

Tak czyściłem sitko pod zaparzaczem. Sugerujesz żeby je odkręcić i jeszcze raz przemyć, czy rozkręcić całość?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 18473545
    sorier
    Poziom 30  
    Ocena: 630
    Nie tylko sitko ale i zaworek cremy który jest pod sitkiem (wymontuj i wyczyść).

Dodano po 9 [minuty]:

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka
  • #6 18473561
    zgryzio
    Poziom 2  
    Jak do tego się zabrać? Z której strony? Zaparzacz trochę "zakawiony", bo walczę dziś od rana jako laik...

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka

Dodano po 9 [minuty]:

Ok. Już wiem gdzie on jest. Wykręca się go?

Dodano po 16 [minuty]:

Wyjąłem, przeczyściłem i wszystko jest OK. Super!!! Dzięki za podpowiedź...
  • #7 18473583
    zgryzio
    Poziom 2  
    Jak do tego się zabrać? Z której strony? Zaparzacz trochę "zakawiony", bo walczę dziś od rana jako laik...

DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka DeLonghi Magnifica S ECAM 22.100 - konsultacja odnośnie zaworka

Dodano po 9 [minuty]:

Ok. Już wiem gdzie on jest. Wykręca się go?

Dodano po 16 [minuty]:

Wyjąłem, przeczyściłem i wszystko jest OK. Super!!! Dzięki za podpowiedź...

Dodano po 1 [minuty]:

Kolega Sorier podpowiedział.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z ekspresem DeLonghi Magnifica S ECAM 22.110, który przestał działać, wyświetlając błąd po rozpoczęciu procesu parzenia. Zidentyfikowano, że środkowy wylot zaworka jest zaworem bezpieczeństwa, który otwiera się przy nadmiernym ciśnieniu. Użytkownik został poinformowany o konieczności czyszczenia sitka pod zaparzaczem oraz zaworka cremy, co ostatecznie rozwiązało problem. Po wyczyszczeniu tych elementów ekspres zaczął działać poprawnie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA