logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Traktorek kosiarka z silnikiem 20 HP Vanguard V-Twin gaśnie po odpaleniu - co sprawdzić?

bary2426 13 Gru 2017 21:49 14109 4
REKLAMA
  • #1 16888764
    bary2426
    Poziom 1  
    Witam. Przywiozłem sobie z Niemiec silnik 20 HP Vanguard V-Twin . Zanim założyłem go do traktorka, sprawdziłem iskrę jest. Wyciągnąłem gaźnik przeczyściłem , przedmuchałem, złożyłem i cały silnik zamontowałem do traktorka. Wszystkie przewody podłączyłem i chciałem go uruchomić. Odpala i po chwili gaśnie. Nie wiem co go boli, paliwo dostaje bo pompka podaje,
    elektrozawór się otwiera. Nie wiem co jest grane. może ktoś z was miał już taki przypadek, będę wdzięczny za wskazówki .
    I jeszcze jedno, po za montowaniu gaźnika jest bardzo mały skok gazu, pół cm dodam i już maks. Czy źle sprężynki pozakładałem?
    Prosił bym o foto jak powinno być poprawnie wszystko pozakładane. Z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 16890058
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Usterka będzie raczej z winy braku paliwa. To, że "przeglądałeś" gaźnik nie świadczy, że dobrze wykonałeś czynność. Aby to podejrzenie potwierdzić lub wykluczyć należało po zatrzymaniu się silnika sprawdzić, czy świece są suche, czy też mokre (suche - brak paliwa, mokre - brak iskry). Proponuję dokładnie sprawdzić gaźnik (udrożnić dysze i kanaliki) oraz czystość filtra powietrza i paliwa. Czasem bywa też w zbiorniku tj. w kraniku paliwa.
    Na forach znajdziesz informacje dot. regulacji gaźnika, układu sprężynek itd..
  • REKLAMA
  • #5 16890410
    rcnitros
    Poziom 16  
    Ocena: 18
    Bardzo możliwe że coś źle poskładałeś, powinien być większy skok pedału gazu. Posprawdzaj wszystko jeszcze raz..
REKLAMA