logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Lumia 435 - Kopiowanie kontaktów do Samsung J3 2017

fonexpl 14 Gru 2017 09:22 2886 6
REKLAMA
  • #1 16889331
    fonexpl
    Poziom 4  
    Ocena: 68
    Muszę skopiować kontakty z Microsoft 435 do Samsung J3. Próbowałem poprzez konto na outlook-u. Niestety gdy próbuje się zalogować na konto na telefonie wyskakuje mi komunikat o braku możliwości połączenia (wrzucam screen), oczywiście połączenie z internetem aktywne.. Próbowałem też przez opcję "przekaż moje dane". Niestety lumia znajduje mi tylko jeden kontakt. Czy ktoś ma jaszcze jakieś pomysły ? Może jakimś programem da się zgrać na komputer a potem wgrać do samsunga ?
    Załączniki:
    • Lumia 435 - Kopiowanie kontaktów do Samsung J3 2017 IMG_20171214_091048[1].jpg (2.23 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 16889635
    worw
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    Poszukaj w sklep play aplikacji contact transfer (albo jakoś podobnie to się nazywa, nie pamiętam teraz). Sparuj dwa telefony przez BT i będzie śmigało. Też miałem podobny problem z telefonem z windowsem i tak to rozwiązałem.
  • REKLAMA
  • #3 16889958
    karoltom
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    A nie można na WP wyeksportować kontantów do pliku i zgrać to normalnie przez kompa? Tak jak się to robiło w zamierzchłych czasach? :P
  • REKLAMA
  • #4 16890022
    worw
    Poziom 21  
    Ocena: 62
    Teoretycznie się da, tylko potrzebujesz komputera, programu do obsługi jednego telefonu i drugiego. Nie zapomnijmy o tym, że dwa programy od różnych producentów, na różnych systemach w telefonach muszą akceptować ten sam format pliku.
  • REKLAMA
  • #5 16890216
    karoltom
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    Jakie programy. Eksportujesz do VCF lub czegokolwiek innego, podlaczas telefon normalnie w trybie pamieci masowej i kopiujesz plik. Android raczej obsluguje wiekszosc formatow. Od kiedy to sie instaluje programy do zgrania czegokolwiek z WP czy androida? To nie Apple :P
  • #6 16891583
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1286
    karoltom napisał:
    A nie można na WP wyeksportować kontantów do pliku i zgrać to normalnie przez kompa? Tak jak się to robiło w zamierzchłych czasach? :P

Generalnie nie. W niektorych modelach/softach (WP8 i nowsze) w aplikacji "przekaz moje dane" jest opcja zapisania kontaktow na karcie pamieci i wowczas zapisuja sie jako wizytowka, ale nie wiem od czego zalezy czy ta opcja jest czy nie. Ostatnio meczylem 635 i 1520 i takiej opcji nie bylo nawet po aktualizacji tej aplikacji ze sklepu.

Ogolnie, z Lumii kontakty mozna wyciagnac tylko bluetoothem a wgrac tylko kablem. Poprzez komputer mozna to zrobic np. MOBILEditem a w przypadku telefonu np. "Contacts Optimizerem" (tworcow MOBILEdita) z uzyciem bluetooth przy czym transfer trzeba zainicjowac na urzadzeniu na ktore chce sie kontakty skopiowac. Niektore telefony maja wbudowana funkje pobierania kontaktow poprzez bluetooth totez mozna sprobowac tego uzyc.
  • #7 17337719
    fonexpl
    Poziom 4  
    Ocena: 68
    Przydatny okazał się program Move contacts. W prosty i łatwy sposób przenosi kontakty.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na skopiowanie kontaktów z telefonu Microsoft Lumia 435 do Samsung J3 2017. Napotkał problemy z logowaniem do konta Outlook oraz z ograniczoną funkcjonalnością opcji "przekaż moje dane", która wykrywa tylko jeden kontakt. Uczestnicy dyskusji sugerują różne metody, w tym użycie aplikacji Contact Transfer, eksport kontaktów do pliku VCF, oraz programów takich jak MOBILEdit i Contacts Optimizer. Wskazano również na możliwość transferu przez Bluetooth oraz zapis kontaktów na karcie pamięci, chociaż dostępność tych opcji może się różnić w zależności od modelu i oprogramowania.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA